• 瀏覽: 41,377
  • 回覆: 695
+20
教育條例,學校和教師不得在學校做政治宣傳,否則局長可以將其執照注銷。
係時候認真執行!

引用:
原帖由 UC-u120903 於 2019-6-12 06:21 PM 發表
班友連幼稚園都玩埋
都岸9,咁多父母要搵食,仔女唔返學邊個睇? 教協成班白痴黃屍,覺得個世界自己識轉,大家日日坐屋企唔洗開工就有糧出有錢交租。

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-6-12 05:21 PM 發表
今早示威者佔領金鐘,下午開始衝擊立法會,警方施放催淚彈、開槍射布袋彈驅趕,現場情況混亂。教協表...

今早示威者佔領金鐘,下午開始衝擊立法會,警方施放催淚彈、開槍射布袋彈驅趕,現場情況混亂。教協表示現時社會氣氛正急劇惡化 ...
教協誤人子弟
政府應該取締呢個害人既政治組織

全港罷課,學生得閒,家長返工
教協即推人地學生仔女去C

引用:
原帖由 石子宏 於 2019-6-12 05:21 PM 發表
今早示威者佔領金鐘,下午開始衝擊立法會,警方施放催淚彈、開槍射布袋彈驅趕,現場情況混亂。教協表...

今早示威者佔領金鐘,下午開始衝擊立法會,警方施放催淚彈、開槍射布袋彈驅趕,現場情況混亂。教協表示現時社會氣氛正急劇惡化 ...
要求警方克制?我係咪睇錯咗?警方差不多每一個動作都要跟指引,暴徒就為所欲為,呢個教協竟然反過嚟叫警方克制,話警方使用過份武力?呢個團體應該改名,唔配有個教字,敗類團體。

任何老師慫恿學生罷課,
都係超級仆街老師!!!

教協由孽緣領導,
係咩組織, 唔講都知啦

教協同記協都係咁仆街!

23條立法最好

恐怖組職教協,記得叫你哋d 恐怖分子辦理好手續,簽署好生死狀, 唔係漢奸黎唔認數咖!
祝 工作順利 一路好走😣

教協可以改名[魔教協會]

引用:

黃老屍害死下一代😠😠😠😠😠

快啲立法, 仲要立埋23條, 捉9晒的粉腸

教協理事應學前輩首先衝出去!唔好叫人衝自己鬆!正PK!

引用:
原帖由 e5432whm 於 2019-6-12 05:36 PM 發表
教脅憑乜宣佈罷課, 有無會員民主投票決定?
敎育局邊個罷炒邊個,可解決問題,只是軟弱的正苦夠膽咩!

唔使考試全港中小學生今年九月重讀一年

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]