• 瀏覽: 621
  • 回覆: 12
我教d差佬幾招啦
1.天氣咁熱
叫架糞車沿途灑水
d後生一定頂唔順
便宜又掂,使浪費催淚彈?

2.即刻好似大陸咁,一鍵切斷網絡,等暴徒冇得串連

3.天氣咁熱,水源糧草好緊要,班友一定準備好多物資,差佬以佔用公共通道為名完全可以截住唔比入
4.暴徒要去廁所,就近廁所全部勒令停工。

總之差佬唔好咁直接啦,志鬥市民好緊要。

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 04:03 PM 發表
我教d差佬幾招啦
1.天氣咁熱
叫架糞車沿途灑水
d後生一定頂唔順

3.天氣咁熱,水源糧草好緊要,班友一定準備好多物資,差佬以佔用公共通道為名完全可以截住唔比入

總之差佬唔好咁直接啦,志鬥市民好緊要。 ...
今午在龍和道掘磚的暴徒, 破壞公物已經拉得啦, 就係冇人行得開去拉。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-12 16:14 發表

今午在龍和道掘磚的暴徒, 破壞公物已經拉得啦, 就係冇人行得開去拉。
再加埋“未有挖掘許可證下進行挖掘”兩條罪一齊告

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-13 08:38 PM 發表

再加埋“未有挖掘許可證下進行挖掘”兩條罪一齊告
警隊好唔得閒, 市建局可以執行這個任務嗎?

你睇唔到暴徒直接衝擊立法會?其他和平集會的市民根本冇武力驅趕過佢哋。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-14 09:34 發表

警隊好唔得閒, 市建局可以執行這個任務嗎?
掘路許可證由路政署簽發,可以轉介去路政署

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-14 11:51 AM 發表

掘路許可證由路政署簽發,可以轉介去路政署
不知路政署有沒有執法功能, 反之市政局可以市容受損而發出告票。

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-14 16:37 發表

不知路政署有沒有執法功能, 反之市政局可以市容受損而發出告票。
佢地都有檢控組,專捉非法掘路

而且可以加埋盜竊,刑事毀壞一齊告

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-14 04:52 PM 發表

佢地都有檢控組,專捉非法掘路

而且可以加埋盜竊,刑事毀壞一齊告
實在要立即行動, 及早追捕

引用:
原帖由 inco 於 2019-6-12 04:03 PM 發表
我教d差佬幾招啦
1.天氣咁熱
叫架糞車沿途灑水
d後生一定頂唔順

總之差佬唔好咁直接啦,志鬥市民好緊要。 ...
屎橋,嗰樹係金鐘嚟架。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]