• 瀏覽: 3,060
  • 回覆: 61
+4
引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-14 08:31 AM 發表

當然唔會直接講,但事實就係咁做。

大使講的係:中央冇指示特區修例。但會支持!

而家外國勢力,間諜議員都已經暴露得7788,無論如何都一定會修訂,唔洗屈我咩五毛啦。

黨中央就係要鎮壓你地港獨,顏色革命!咪繼續去塞下地鐵囉 ...
當然唔會直接講 <= 咁即係無證據,純粹係你憶測。
算把啦~ 我唔想浪費時間喺你身上。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-14 08:58 AM 發表

當然唔會直接講 <= 咁即係無證據,純粹係你憶測。
算把啦~ 我唔想浪費時間喺你身上。
呢D人人都知,你可以繼續辦傻,正如話台灣省係獨立國家。

都係那句,通過後,到時邊個同美國政府關係密切的企業老闆之類,係香港機場被扣留,你就知。

港獨份子,顏色革命唔洗在癡心妄想。呢件事黨中央的態度係絕不動搖。

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-14 09:02 AM 發表

都係那句,通過後,到時邊個同美國政府關係密切的企業老闆之類,係香港機場被扣留,你就知。

港獨份子,顏色革命唔洗在癡心妄想。呢件事黨中央的態度係絕不動搖。 ...
我無需要喺你毫無根據上既憶測討論。
我話其實呢條立法係中國新納粹主義既開始,企圖屠殺全香港人,但只係無講出黎,你又要信?哈哈。
無根據既憶測討論都無意思,根本無從討論。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-14 09:07 AM 發表

我話其實呢條立法係中國新納粹主義既開始,企圖屠殺全香港人,但只係無講出黎,你又要信?哈哈。
無根據既憶測討論都無意思,根本無從討論。 ...
因為你講的同邏輯不符,你當然可以繼續迴避,但事實就係咁run,間諜議員同美國都係知道先咁反撲,全部與現實聯繫。

黨中央要求香港繁榮穩定,為國家提供服務,今日人民日報已經出左文章講解。

你講的屠殺全香港人對黨中央毫無好處,何況香港大多數人都愛國愛港。

討論自然有意思,大家都可以根據論點提出論證論據。

總書記的執政方針,其實非常清楚。《習近平談治國理政》一書,各大書店都有售,研讀過你就明。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-14 09:07 AM 發表

無根據既憶測討論都無意思,根本無從討論。 ...
https://news.rthk.hk/rthk/ch/com ... m?spTabChangeable=0

呢個就係中央對香港的要求

其實泛民就只有自己的民主,內心是世界民主任我玩,立法會修例就是典型的民主機制,這些泛民明明知道在民主機制下他們的想法不可能實現,這就放下民主的嘴臉,拎起屠刀,當街鏜掉了民主這個妓女(在泛民眼中民主連妓女都不算,就是一個便器 ),實行了政治恐怖主義,煽動暴亂以阻民主程序和機制發揮,傷及個學生算什麽,最好死給他們看!泛民的人躲在陰暗角落裏就等待死人的消息,那些人衝擊立法會攻擊警察時不見幾個泛民身影,等事態緩和後幾個人出來再次鼓催和煽動,建議這幾個泛民你們拿出勇氣來,在立法會門前潑上汽油。自焚明志!!臺灣的所謂民主已經是天下笑談了,沒想到香港也把民主給強姦了!!臺灣的民主就是造謡抹黑,,流氓是少數人但流氓膽子大,敢上街大喊,趕上電視台表演,老實人看到聽到的都是流氓的表演和說話。香港的民主就是比臺灣還不如的民主,臺灣的民主至少不管是呃也好,假也好,還基本遵循了願賭服輸,而香港已經到了只許我(泛民)有民主,其他的人不配有民主,凡是民主不和我心意就是不民主,通過民主不能實現就煽動暴亂,這樣的團體在香港還有巨大的生存空間!!這不是簡單一個社會矛盾,這是鬥爭這是要革命啊!!!

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-14 09:02 AM 發表

港獨份子,顏色革命唔洗在癡心妄想。呢件事黨中央的態度係絕不動搖。 ...
http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/550561/

擱置了,絕不動搖?

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-14 04:21 PM 發表

http://cablenews.i-cable.com/ci/videopage/news/550561/

擱置了,絕不動搖?
識唔識嫁?佢哋有咩權擱置

【逃犯條例】王志民︰中央全力支持港府修例 真正對手西方反華勢力     

睇清楚未?

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-13 09:54 AM 發表

駁唔到就廢話

維護國家安全有咩錯?修補司法漏洞有咩錯?你的民意就係民意?自己作103萬人,但琴日見唔到。

繼續容許逃犯係香港肆無忌憚,就真係放棄法治價值!捉逃犯竟然係放棄法治價值?你講咩L野啊? ...
同呢啲人揸廢物講嚟都嘥氣啦,牠唔夠人講就本末倒置, 歪理連篇。 最鍾意就係亂扣帽子, 袛懂得非黑即白, 說你喜歡暴力鎮壓, 再唔係就玩小學雞思維,退群組, 網上絕交。 好明顯根本就唔知民主為何物 , 把口就反共產, 但個思維就同共產冇分別, 希望樣樣都要平等分配, 呢種人最喜歡仇富,正是曾人富貴,厭人貧。

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-14 04:25 PM 發表

識唔識嫁?佢哋有咩權擱置

【逃犯條例】王志民︰中央全力支持港府修例 真正對手西方反華勢力     

睇清楚未?
算把啦~死撐

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-14 07:17 PM 發表

算把啦~死撐
下?又駁唔到?撤回法案的權力明明掌握係政府手上,你講那些人邊個話到事?似乎係你死撐。

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-14 08:41 PM 發表

下?又駁唔到?撤回法案的權力明明掌握係政府手上,你講那些人邊個話到事?似乎係你死撐。
話到事就開會啦,中央支持,建制夠哂票呀,咁都修唔到例咁無能?龜縮暫緩修例?哈哈。

暫撤修例是為大局著想。
撐林鄭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]