• 瀏覽: 3,062
  • 回覆: 61
+4
引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-12 05:39 PM 發表

同國家安全有乜關係?
你唔知孟晚舟事件?美國捉左中國的人,但而家中國卻竟然冇辦法係香港捉返美國的人報復。

引用:
原帖由 tomlee021239 於 2019-6-12 05:08 PM 發表

跟(民主)黨走是沒錯的
即係到左未呢?!

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-12 05:40 PM 發表

你唔知孟晚舟事件?美國捉左中國的人,但而家中國卻竟然冇辦法係香港捉返美國的人報復。
哈哈哈,你係咪個腦有問題,咁叫國家安全?為左要捉人質賭上全香港福,我DLLM死共九。

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-12 05:40 PM 發表

哈哈哈,你係咪個腦有問題,咁叫國家安全?為左要捉人質賭上全香港福祉,我DLLM死共九。
哈哈哈,你係咪個腦有問題,咁叫國家安全?為左要捉人質賭上全香港福祉,我DLLM死共九。

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-12 05:43 PM 發表

哈哈哈,你係咪個腦有問題,咁叫國家安全?為左要捉人質賭上全香港福,我DLLM死共九。
我冇問題,只更加證明呢個逃犯條例根本唔會對一般市民有影響。

我一向都講呢個修訂,係對付真正逃犯+必要時維護國家安全。

美國加拿大已經唔守規矩,中美角力全面開戰,香港都必然需要歸邊。

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-12 05:51 PM 發表

我冇問題,只更加證明呢個逃犯條例根本唔會對一般市民有影響。

我一向都講呢個修訂,係對付真正逃犯+必要時維護國家安全。

美國加拿大已經唔守規矩,中美角力全面開戰,香港都必然需要歸邊。 ...
咁即係你承認係中國政府搞到香港而家咁既混亂景象啦。為左達到政治目的,捉人質,強行修改法治領先既香港法例,放棄香港民意,法治價值,以及香港人福址啦。

啲逃犯响邊度嚟呀!以前咁多年都冇架 !

支持政府

引用:
原帖由 benadsl 於 2019-6-12 03:36 PM 發表
特首林鄭月娥昨日在談及修訂《逃犯條例》問題時表示,對於有建設性的建議,政府全面整合後將盡快一次過回應;她強調,有需要進行修例,無論個人承受多少政治上的批評,都覺得要為香港做好這件事。修例彰顯法治公義,加強香港和包括內地在內的其它司法區的司法協作,合法合情合理,中央大力支持,林鄭月娥敢於迎難而上,堅持推動修例工作,充分展示「志不求易、事不避難」的擔當精神,振奮管治團隊士氣。未來的關鍵時段,政府多花工 ...
👍🏻

搞掂逃犯條例會唔會即刻腳痛呢?

老師白白痴痴扮正義,

將來有無政治犯被拉我唔未見到,
我淨係見到依一刻 ,迷信當道,學生個個冇心機返學,老師嗰個冇心機教書,違法暴力,遍地開花

條八婆叫開槍

殺殺殺!暴徒理應要全部殺絕

加油奶媽

引用:
原帖由 buomjwit 於 2019-6-12 06:09 PM 發表

咁即係你承認係中國政府搞到香港而家咁既混亂景象啦。為左達到政治目的,捉人質,強行修改法治領先既香港法例,放棄香港民意,法治價值,以及香港人福址啦。 ...
混亂係你地港獨份子,顏色革命人士搞。

黨中央作為中國的執政黨,從來只希望中國穩定發展。

仲有,國家安全並非政治目的。維護國家安全係任何管治政府的責任。放諸全球都冇任何分別。

例子:澳洲為國家安全抹殺新聞自由。美國為國家安全捉孟晚舟。

修訂逃犯條例後,司法漏洞被填補,法制只會更進步,完全唔存在你講的退步。

香港民意?定你班暴徒及港獨的民意?103萬人係你地自己吹,真係有103萬人暴動早就要請求駐軍平亂。

修補司法漏洞,竟然係放棄法治價值?你諗清楚先發言啦。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]