• 瀏覽: 9,203
  • 回覆: 90
+9
名校教協教師也中彈!

教協憑乜叫罷課?你可代表全港學校?
暴亂只是發生在中環金鐘一帶,貼解耍全港罷課?
我家住九龍,這邊十分安全,我的子女有上學的權利。
罷課期問誰人幫我照顧我的子女?
你們會否引導我們年幼的子女到示威區做人盾?
葉運源你會帶你的孓女到示威區做人盾嗎?
其間有意外,教協會負責嗎?
教協你會負責照顧我的子女嗎?
教協只是一個政治組織吧?
記憶猶新,上次佔中期間那教協幼稚園老師怎樣教授所謂黑警的概念,正常家長們都應該心寒吧!
家長們請聯合起來反抗教協的暴政!
我們子女要正常學習,不耍上教協安排的洗腦政治課。

學傻西鼎,香港唔係咁嫁,點知人上位,自己比人笑

政府已經宣布定為暴動,強烈要求政府捉拿誤人子弟既政黨組織搞手接受法律處分,煽動年青人犯法坐監簡直係喪盡天良。

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-6-12 05:03 PM 發表

有24萬正義 遊行人士,幫暴徒壯膽
搞到噤多香港人拋棄底線,走火入魔,暴力違法遍地開花

在這迷信,歪理,謡言當道的世界,
打警察都可以扭曲為正確,
當政府,記者,老師甚至家長也怕事不把關,甚至一齊走火入魔,下一代只有自求多福

大家唔好噤天真,放仔女去感受下民主,
秩序和平安定繁榮0.1秒鐘一把刀仔一粒子彈就可以無咗,

諗深一層,
香港政棍毒媒 其實重恐怖過 共産黨,
無發生嘅嘢(拉政冶 ...
感受烏克蘭/敘利亞就有.

為什麼佢地可以以為自己咁有"智慧"?人地咁多個國家搞完都亂,佢地搞完就可以和平收場?

引用:
原帖由 李劑成 於 2019-6-13 09:36 AM 發表
政府已經宣布定為暴動,強烈要求政府捉拿誤人子弟既政黨組織搞手接受法律處分,煽動年青人犯法坐監簡直係喪盡天良。
一個人力量有限,
希望在這裏,大家用盡最後少少綿力,
將正面嘅訊息傳出去,
唔好再三揞住良心 ,
把違法暴力搗亂扭曲成正義,
我愛和平守法有禮嘅充滿歡樂嘅香港,同聰明可愛嘅下一代

幫手推下,救救孩子!
反送中的七大誤解

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28279119&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-6-13 11:19 AM 發表

一個人力量有限,
希望在這裏,大家用盡最後少少綿力,
將正面嘅訊息傳出去,
唔好再三揞住良心 ,
把違法暴力搗亂扭曲成正義,
我愛和平守法有禮嘅充滿歡樂嘅香港,同聰明可愛嘅下一代

幫手推下,救救孩子!
反送中的七大誤解

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=2827 ...
連朋友間慶祝生日都可以政治宣傳,我都不知道有什麼可以做了.(壓住我把火不掃人興已經好好啦)

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-6-13 11:25 AM 發表 

連朋友間慶祝生日都可以政治宣傳,我都不知道有什麼可以做了.(壓住我把火不掃人興已經好好啦)
Whatsapp Facebook

已充滿文革色彩,

可怕,

前所未見,

好多人喪失理智良知底線

暴力都支持!

引用:
原帖由 lovecpc 於 2019-6-12 03:21 PM 發表

直接真子彈,對他媽的香港人不用留手
對,吾系港人咁諗好岩,支持亜爺咁諗

引用:
原帖由 30678426 於 2019-6-12 03:03 PM 發表
立法會今早原定恢復二讀辯論《逃犯條例》,由於大批市民在立法會及政府總部外聚集,會議押後舉行,但未有公布時間。熟識無綫新聞...

笑撚死
一個特首
居然係節目喊
真係廢到西咁樣
七到笑 ...
支持林鄭立法:還香港干淨,將一切犯罪分子趕出香港

引用:
原帖由 kenneth6 於 2019-6-13 11:30 AM 發表

Whatsapp Facebook

已充滿文革色彩,

可怕,

前所未見,

好多人喪失理智良知底線

暴力都支持!
現在不看不聽新聞,都有人從不同渠道傳堆"一手消息"比你.
聽多不深究,就假都變成真.

正宗輸打贏要!
立法會已經選咗,咪由議員自己搞掂!
少數服從多數,唔好吓吓誰惡誰正確,搞倒其它人!
咁玩法,選舉呢做咩?
民主就係可以用投票去選你覺得好的管理者!
是好是壞也應比機會!

引用:
原帖由 King2017 於 2019-6-13 06:06 PM 發表
正宗輸打贏要!
立法會已經選咗,咪由議員自己搞掂!
少數服從多數,唔好吓吓誰惡誰正確,搞倒其它人!
咁玩法,選舉呢做咩?
民主就係可以用投票去選你覺得好的管理者!
是好是壞也應比機會! ...
選完選票唔算數,出茅招DQ議員。

臺灣殺人案的一屍兩命,有些人視而不見,只因對某個政權的恐懼,有些人失去理性。如條例不通過,最恐怖的事:就是大量香港人被誘殺。例如被人騙到臺灣殺害,殺人犯逃回香港。

臺灣殺人案的一屍兩命,有些人視而不見,只因對某個政權的恐懼,有些人失去理性。如條例不通過,最恐怖的事:就是大量香港人被誘殺。例如被人騙到臺灣殺害,殺人犯逃回香港。

支持林鄭月娥繼葉劉後另一無間道中央與香港特區完全割蓆

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]