• 瀏覽: 4,269
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-6-13 09:56 AM 發表

都知道這是作文,還要是東方記者的作文,一開始便用如果有一位外國遊客作前題,大家都會意式到是假如了,總好過毒果的作文作到有如真實發生了一樣。
這篇作文都幾好笑,笑了一下。在這個沉重的時侯笑一笑也很好。 ...
唔係啊...某報那些作文都有"傳,疑,消息人士"之類的,好明顯啊

引用:
原帖由 異域笨拙的甩頭 於 2019-6-12 12:42 PM 發表

鍾意大陸既人渣就返來大陸住,返去大陸討論區,留係度獻世
你當香港係你架。

引用:
原帖由 jipyrbo 於 2019-6-12 11:18 AM 發表
樓主,呢編野係記者幻想作出黎,唔係新聞,不應借機比黃巾黨揶揄取笑,自滅吧。
係人都知老作但個目的係嘲笑呢班人啫,事實也是如此自己幻想既恐怖就當真

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-6-13 11:08 AM 發表

唔係啊...某報那些作文都有"傳,疑,消息人士"之類的,好明顯啊
我只講這篇作文有寫明如果。而其他的傳,疑,消息一早知啦。

引用:
原帖由 艾力斯102 於 2019-6-13 05:19 PM 發表

我只講這篇作文有寫明如果。而其他的傳,疑,消息一早知啦。
我睇到這些字就會過濾左成篇野,但是好多人似乎是過濾左個幾個字就信曬.

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-6-13 05:30 PM 發表

我睇到這些字就會過濾左成篇野,但是好多人似乎是過濾左個幾個字就信曬.
大把人係咁,都已經無氣再講了,有得佢地自生自滅吧!

臺灣殺人案的一屍兩命,有些人視而不見,只因對某個政權的恐懼,有些人失去理性。如條例不通過,最恐怖的事:就是大量香港人被誘殺。例如被人騙到臺灣殺害,殺人犯逃回香港。

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-12 11:57 AM 發表
尼廿幾萬人,生活太安樂,未見過世面,如果中國停東江水,我唸佢地自殺都似
快D停

引用:
原帖由 帶刺的橄欖枝 於 2019-6-12 08:58 PM 發表

係自殺就好啦?~
佢哋都係比較喜歡為害人間

引用:
原帖由 異域笨拙的甩頭 於 2019-6-13 08:19 AM 發表
所以人渣五毛特別多
得2-3成叫好多咩

真係好好笑

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]