• 瀏覽: 4,264
  • 回覆: 51
引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-12 11:57 AM 發表
尼廿幾萬人,生活太安樂,未見過世面,如果中國停東江水,我唸佢地自殺都似
佢哋就係騎劫咗全香港人,知道中國為咗大局,一定唔會咁做,有恃無恐。

引用:
原帖由 jlam829 於 2019-6-12 02:38 PM 發表

佢哋就係騎劫咗全香港人,知道中國為咗大局,一定唔會咁做,有恃無恐。
無錯,唔代表我地

佢地盲反而已, 根本不知道自己反甚麼, 你問個阿伯, 佢可能答你以為有米派

共產黨系距地眼中就好似洪水猛獸!共產黨都進步緊啦!香港真是多豬hi

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-12 11:57 發表
尼廿幾萬人,生活太安樂,未見過世面,如果中國停東江水,我唸佢地自殺都似
係自殺就好啦?~

引用:
原帖由 三萬光年 於 2019-6-12 08:34 PM 發表
共產黨系距地眼中就好似洪水猛獸!共產黨都進步緊啦!香港真是多豬hi
其實佢地一邊同人講怕怕怕...但是聽下佢地講例子,來來去去都是那幾個在某傳媒傳出來的.
唔通幾十個friend重複loop同一條"例子",就是可信?

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-6-12 11:02 發表
香港是一個奇怪的地方,有些事奇怪得只有香港人自己才會明白。剛過去的周日,泛民主派舉辦的遊行號稱有一百萬人參與,我不信這數字,但當日有數十萬人上街是有可能的,場面確實很具震撼力。

如果有一位不熟悉香港的外國遊客,當天望出酒店窗外,突然見到示威者如潮湧,人龍不見頭尾,那刻,他說不定會大驚失色,馬上衝到樓下,隨便拉着一位示威者,顧不得自己氣喘如牛,劈頭就問:「我的天呀,發生甚麼事了?是不是北京昨天 ...
大陸哩唔會明,仲係度奇怪

吃的太飽了

引用:
原帖由 異域笨拙的甩頭 於 2019-6-12 12:42 PM 發表

鍾意大陸既人渣就返來大陸住,返去大陸討論區,留係度獻世
收聲啦黃狗

大家睇下過往幾十年以來既
香港人點樣惡法,就
知道點解今時今日會有呢種
”惡法“!

香港人惡盡東南亞,殺盡港澳臺,
這是香港人的報應,
絕不能怪責任何人!

引用:
原帖由 kenluk0206 於 2019-6-13 12:20 AM 發表

收聲啦黃狗
香港討論區([url=discuss.com.hk]discuss.com.hk[/url],簡稱香討)係香港嘅網上論壇之一,喺2003年成立,由Networld Technology Limited營運,主要收入來自站內廣告。目前討論區所使用嘅系統係中國製嘅 Discuz! 6。主要用戶年齡層為40歲以上,60歲以下嘅親中共親建制人士,香港人同大陸人為主。Alexa數據指,長期有近一半人係香港用戶;兩三成IP來歷係大陸。

所以人渣五毛特別多

騰訊(700)主席兼首席執行官馬化騰2013年時透露自己早年已投資「香港討論區」及「Uwants」的非控制股權(50%以下)。 http://hk.apple.nextmedia.com/realtime/finance/20160523/55138236

政府已經宣布定為暴動,強烈要求政府捉拿誤人子弟既政黨組織搞手接受法律處分,煽動年青人犯法坐監簡直係喪盡天良。

引用:
原帖由 kennyice 於 2019-6-12 11:02 AM 發表
香港是一個奇怪的地方,有些事奇怪得只有香港人自己才會明白。剛過去的周日,泛民主派舉辦的遊行號稱有一百萬人參與,我不信這數字,但當日有數十萬人上街是有可能的,場面確實很具震撼力。

如果有一位不熟悉香港的外國遊客,當天望出酒店窗外,突然見到示威者如潮湧,人龍不見頭尾,那刻,他說不定會大驚失色,馬上衝到樓下,隨便拉着一位示威者,顧不得自己氣喘如牛,劈頭就問:「我的天呀,發生甚麼事了?是不是北京昨天 ...
都知道這是作文,還要是東方記者的作文,一開始便用如果有一位外國遊客作前題,大家都會意式到是假如了,總好過毒果的作文作到有如真實發生了一樣。
這篇作文都幾好笑,笑了一下。在這個沉重的時侯笑一笑也很好。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]