註冊 登入

[本港新聞評論] 【居屋2019】周三晚截止申請七旬父為單身兒交表:有樓先有女友 香討焦點

【居屋2019】周三晚截止申請七旬父為單身兒交表:有樓先有女友 E-mail 此主題給朋友

「出售居者有其屋計劃單位2019」將於明日(12日)晚上7時截止接受申請,截止後所遞交的申請表將不獲處理。今日(11日)早上,位於樂富的房委會客務中心內有大批市民前來查詢,亦不少為家長為子女交表。年屆70多歲的袁先生,特地為任職測量師的兒子遞表,他慨嘆「交10次表都申請唔到」又指期望兒子早日上車,才能交上女朋友:「有樓先有女朋友嘛!」另有男士多次抽樓不成,坦言抽居屋是港人權利,就算不成功亦要繼續:「六合彩夠唔中啦,咪一樣會買!」

呢位呀生講既野不無道理 香港地有樓先有高潮架嗎 不過居屋未必夠

新聞來源連結:
https://www.hk01.com/%E7%A4%BE%E6%9C%83%E6%96%B0%E8%81%9E/339256/%E5%B1%85%E5%B1%8B2019-%E5%91%A8%E4%B8%89%E6%99%9A%E6%88%AA%E6%AD%A2%E7%94%B3%E8%AB%8B-%E4%B8%83%E6%97%AC%E7%88%B6%E7%82%BA%E5%96%AE%E8%BA%AB%E5%85%92%E4%BA%A4%E8%A1%A8-%E6%9C%89%E6%A8%93%E5%85%88%E6%9C%89%E5%A5%B3%E5%8F%8B

精選樓盤
有樓先有女友,
依句好正確!
香港女仔就係咁現實!!!!!

仆街有份參與遊行又要抽居屋者全家中瘟疫死。

引用:
原帖由 ymk5032020 於 2019-6-12 10:17 AM 發表

有樓先有女友,
依句好正確!
香港女仔就係咁現實!!!!!
呢啲女,做SP就得,娶就算了
係娶都娶大和民族日本妹啦

性格問題……

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kopandem 於 2019-6-12 10:27 AM 發表

唔知反對東北發展,反對明日大嶼有冇佢個仔份

但係個高潮女個樣反高潮喎
引用:
原帖由 棉花木有糖 於 2019-6-12 10:14 AM 發表

「出售居者有其屋計劃單位2019」將於明日(12日)晚上7時截止接受申請,截止後所遞交的申請表將不獲處理。今日(11日)早上,位於樂富的房委會客務中心內有大批市民前來查詢,亦不少為家長為子女交表。年屆70多歲的袁先生,特地為任職測量師的兒子遞表,他慨嘆「交10次表都申請唔到」又指期望兒子早日上車,才能交上女朋友:「有樓先有女朋友嘛!」另有男士多次抽樓不成,坦言抽居屋是港人權利,就算不成功亦要繼續: ...
https://www.youtube.com/watch?v=m7JUYJr56NI

花生者清,當局者迷-y( ̄Д ̄)。oO○ | 機會留給有準備的人,緣份留給有付出的人
呢句岩 有樓代表你有能力 有責任心 肯付出 呢D男仔才值得被愛 吾係得個up字

引用:
原帖由 高大肥肥菠菜 於 2019-6-12 11:00 AM 發表

呢句岩 有樓代表你有能力 有責任心 肯付出 呢D男仔才值得被愛 吾係得個up字
當然啦,不過唔係條條女值得咯。

引用:
原帖由 世界充滿謊言 於 2019-6-12 11:05 AM 發表

當然啦,不過唔係條條女值得咯。
咁當然要搵個值得既女朋友 吾係亂咁搵 有眼光都係值得被愛既一部份

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-6-12 10:29 AM 發表

呢啲女,做SP就得,娶就算了
係娶都娶大和民族日本妹啦
㗎妹憑咩嫁畀你?
不過香港女仔質素偏低,呢個係事實。

回覆 引用 TOP

好多啦, 反起樓, 但又抽居屋排公屋.
引用:
原帖由 kopandem 於 2019-6-12 10:27 AM 發表

回覆 引用 TOP

測量師? 抽極都無份, 會唔會係因為入息超額?
私人公司執業測量師起都三萬

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 productdesigner 於 2019-6-12 10:58 AM 發表

但係個高潮女個樣反高潮喎
https://www.youtube.com/watch?v=m7JUYJr56NI
個樣真係超唔掂,仲甘高調

人貴自知

引用:
原帖由 一劈屎 於 2019-6-12 12:54 PM 發表

個樣真係超唔掂,仲甘高調

人貴自知
好多有錢佬係盲架,夠姣就得啦

40 123
 提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。