• 瀏覽: 39,411
  • 回覆: 14
  • 追帖: 6
+7
引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 09:03 AM 發表
自黃傘運動後可見到某些香港人喜歡用暴力,衝擊行為來表達自己的不滿或爭取公義。
這班人暴力人士真的可以成為香港的未來嗎?真的會令香港更好嗎?
呼籲各界罷工,罷課去集會,甚至什麼去銀行提取港元等以圖令香港經濟受損的行為,是為了香港好嗎?
“逃犯條例”有好多人認為實施後會被人突然拘捕或定罪,或失去言論自由!
但問心,為何你會這麼驚?認為現在的中共真是以前的共產黨?如果是的話,中國 ...
民陣的謊言最終會爆破。
我早說過林鄭不當機立斷為廿三條立法, 不久將來會上演多幕流血暴動
https://news.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=27680050&extra=page=1

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 10:55 AM 發表

可能要短暫痛一痛才可。
如果今次立不成法, 就會出現長痛

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-6-12 03:15 PM 發表

葉劉做特首應該會非常強硬
CY都好強硬, 就被犯民強攻猛打, 誰做也不會有好下場

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-12 11:43 PM 發表

她現在還敢推23條嗎?
為了保障市民的安全, 應該要推, 但如今先要搞掂引渡逃犯大任。

引用:
原帖由 22333000 於 2019-6-13 12:26 AM 發表

立叛國罪會安全D
叛國罪已被匪類形容得面目全非, 類似所有人都可被判叛國罪等等.....
現在用叛國罪這個名目已經不太恰當。

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-6-12 06:56 PM 發表

梁特選特首我已看好
換林鄭可能為大局所以有所退讓
而家證明是一廂情願
早讓葉太上台是正路
時也命也
希望佢可以有機會再為香港帶來希望
所有當特首的, 如果稍有退縮就不成器, 香港這廿年被漢奸賣國賊佔領了重要山頭, 有良知的特首都會被萬箭穿心

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-13 10:04 AM 發表
而家facebook啲group都變晒戰場
晴報質問警方, 在使用警棍前沒有舉旗警告....
即被市民狂轟: 暴徒掟磚前可有舉旗警告?
跟住過百回應譴責晴報, 並呼籲罷看晴報, 改看頭條日報, 內容幽默抵死, 大快人心。

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-13 10:13 AM 發表

咁樣搞一次暴動就徹回的話,咁下次又搞一次再大型啲嘅,要求強姦合法化咪好唔得惦。
之前就係縱大左反派個膽。
佔中九男女被輕判, 都嚇窒了班漢奸, 今次不敢親身到現場指揮和打氣, 只是躲在灣仔一間大教堂入面遙遠控制示威學生。

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-13 11:32 AM 發表

如果唔係自己個女講真係估唔到啲教師黃到不得了。
教協多年來灌輸的成果。
另有教聯會是中立的, 不依教協牠們那套, 副教育局長蔡若連女士就因為參與教聯會工作, 慘被媒抺黑, 她的兒子跳樓前她剛上任副教育局長, 有大學生因為看了毒媒對她的批評, 就貼大字報恭賀她喪子, 非常冷血。

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-13 12:00 PM 發表

教協班友有無叫自己仔女去金鐘?
肯定冇啦, 明知咁危險

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-13 12:19 PM 發表

個個叫人地啲仔女衝,自己仔女就食花生
我都識件教協畜牲, 佢年年參與64燭光晚會, 叫齊姪甥去示威, 佢自己個仔就扮小病留家嘆冷氣, 每次都係咁。

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-17 12:14 AM 發表

今日睇葉劉訪問,
葉劉話呢兩年都冇得推23條啦
弱勢政府, 強悍暴民, 地產霸權, 呼風喚雨..........
董伯推8萬5, 民陣推大遊行。
曾蔭權貪污, 民陣推大遊行。
梁振英推國民教育, 民陣推大遊行。
林鄭推逃犯修例, 民陣推大遊行。
民陣配合英美的計策逢政必反, 冚晒所有德政, 誓要誤導市民, 要市民覺得華人統治好唔掂

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 02:50 PM 發表

原罪就是地產富豪
地產霸權

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 03:02 PM 發表

地產霸權中特定有幾個地產富豪
神鬼都係佢地

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 03:08 PM 發表

佢哋而家一路睇住電視新聞,
一路飲緊拔蘭地紅酒威士忌,
一路又騎騎笑簽緊現金支票
多行不義必自斃, 當人去到見錢開眼, 六親不認時, 內奸就會乘虛而入, 搞死佢地

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]