• 瀏覽: 39,416
  • 回覆: 485
  • 追帖: 6
+7
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-12 11:01 AM 發表
咪講大話啦, 香港人並冇自己嘅國家

中華人民共和國係屬於共產黨嘅, 唔係屬於香港人, 亦唔係屬於你嘅

我地香港人就係香港人。 共產黨嘅殖民統治總有完結嘅一日。 ...
仆街睇你幾時死

引用:
原帖由 sim008 於 2019-6-12 12:36 PM 發表

加油 我都驚緊 最怕係入黃學校想救太遲
黃老師無處不在

心疼。。

鄉港民煮嘅核心價值 : 為左一己私慾,可以犧牲其他人嘅權利

引用:
原帖由 蝦蟆仔 於 2019-6-12 12:47 PM 發表

103 除谷大 5 倍 = 20.6 啱數
學生得閒先有20.6

無法無天

支持樓主

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 09:03 發表
自黃傘運動後可見到某些香港人喜歡用暴力,衝擊行為來表達自己的不滿或爭取公義。
這班人暴力人士真的可以成為香港的未來嗎?真的會令香港更好嗎?
呼籲各界罷工,罷課去集會,甚至什麼去銀行提取港元等以圖令香港經濟受損的行為,是為了香港好嗎?
“逃犯條例”有好多人認為實施後會被人突然拘捕或定罪,或失去言論自由!
但問心,為何你會這麼驚?認為現在的中共真是以前的共產黨?如果是的話,中國 ...
廢師

引用:
原帖由 愛國愛港007 於 2019-6-12 01:13 PM 發表
支持樓主
一起支持香港🇭🇰

好間單的道理,你憎一樣野就只會睇到佢衰的一面,不會接受佢好既一面,變成沒有世界觀,視界只停留在在自我安慰

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 09:03 AM 發表
自黃傘運動後可見到某些香港人喜歡用暴力,衝擊行為來表達自己的不滿或爭取公義。
這班人暴力人士真的可以成為香港的未來嗎?真的會令香港更好嗎?
呼籲各界罷工,罷課去集會,甚至什麼去銀行提取港元等以圖令香港經濟受損的行為,是為了香港好嗎?
“逃犯條例”有好多人認為實施後會被人突然拘捕或定罪,或失去言論自由!
但問心,為何你會這麼驚?認為現在的中共真是以前的共產黨?如果是的話,中國 ...
讀過歷史???中學生,大學生,老師,包括很多校長,由2000年起不需要讀歷史,這個全世界,任何國家同城市都唔會有的政策,現在開花結果中,完美演釋自作自受四個字!

老美出錢出力,揾CIA幫肥佬泥手!香港政府真係好難招架

巨嬰化
佢地要嘅就一定要要得到,如果開咗聲都未送到佢地面前,就開始掟嘢發癲,直至要到想要嘅嘢為止
呢啲咁嘅垃圾,趁亂打死係一件好事

我有教師朋友走上前線,運物資,仲問要唔要五金。
其實容許/不反對罷課,己經俾條路佢去對抗。

正常人除咗冷眼旁觀仲有咩可以做

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]