• 瀏覽: 39,389
  • 回覆: 485
  • 追帖: 6
+7
引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-12 11:01 AM 發表
咪講大話啦, 香港人並冇自己嘅國家

中華人民共和國係屬於共產黨嘅, 唔係屬於香港人, 亦唔係屬於你嘅

我地香港人就係香港人。 共產黨嘅殖民統治總有完結嘅一日。 ...
變成由共產黨領導的流浪地球?

引用:
原帖由 JohnKimGTR 於 12/6/2019 14:07 發表

林鄭及香港政府應修例及盡快立23條,須知應斷不斷反受其亂
示威者
幫 64 平反緊

中華民族真淒涼,不是被外國人入侵,便是自已國內制造混亂,自古至今,世世代代都活在恐懼,逃亡之下,沒有安居樂業,太平的日子!!

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-12 11:02 AM 發表
103萬個個人要求?
返工經過都當系呀?

D學生真係不懂事,真係要攪死自己國家先安樂咩?比人利用都吾知,快D醒下喇。

引用:
原帖由 但願錢常有 於 2019-6-12 03:58 PM 發表

同意你呢段,
"有一班人最可怕,就是一部份教師。他們好多第一份工作就是教師,未出來社會接觸其他工作過,所以他們的心態還是”學生”般不成熟,不停灌輸中共的最差一面給下一代學生,教他們反中,表達自己對中國的不滿。"

尤其以家有通識科,班學生真係以為自己"學過野",無視社會經驗,
搞咁多野,都只係為自己嘅分數,順理成章,自己高分,自己好惦. ...
某教師教通識,同學生講”我反大陸自己帶水帶杯麵,唔會食,飲大陸任何東西”
呢啲教師不知所謂,自己反中反到傻,仲要曲線教下一代,但忘記自己飲東江水!

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 09:03 AM 發表
自黃傘運動後可見到某些香港人喜歡用暴力,衝擊行為來表達自己的不滿或爭取公義。
這班人暴力人士真的可以成為香港的未來嗎?真的會令香港更好嗎?
呼籲各界罷工,罷課去集會,甚至什麼去銀行提取港元等以圖令香港經濟受損的行為,是為了香港好嗎?
“逃犯條例”有好多人認為實施後會被人突然拘捕或定罪,或失去言論自由!
但問心,為何你會這麼驚?認為現在的中共真是以前的共產黨?如果是的話,中國人民還可以上網?炒樓買股 ...
他們就是愛國唔愛黨
愛國才會反港共政權

引用:
原帖由 tmsma 於 2019-6-12 03:59 PM 發表
中華民族真淒涼,不是被外國人入侵,便是自已國內制造混亂,自古至今,世世代代都活在恐懼,逃亡之下,沒有安居樂業,太平的日子!!
歷史。。。不段重演

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-6-12 04:00 PM 發表

返工經過都當系呀?
行前行後當2個

引用:
原帖由 普陀山 於 2019-6-12 03:15 PM 發表

葉劉做特首應該會非常強硬
CY都好強硬, 就被犯民強攻猛打, 誰做也不會有好下場

引用:
原帖由 ken0528 於 2019-6-12 04:01 PM 發表
D學生真係不懂事,真係要攪死自己國家先安樂咩?比人利用都吾知,快D醒下喇。
見到都心疼!

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 04:03 PM 發表

某教師教通識,同學生講”我反大陸自己帶水帶杯麵,唔會食,飲大陸任何東西”
呢啲教師不知所謂,自己反中反到傻,仲要曲線教下一代,但忘記自己飲東江水! ...
我記得當年,個中年女通識老師,欣賞黃狗峰
覺得當年佢年青有為咁,
吊,係咪傻嫁.
唔知佢以家有無睇錯人.

政府長期姑息養奸!!

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]