• 瀏覽: 39,383
  • 回覆: 485
  • 追帖: 6
+7
看見樓主的文章,證明香港還有希望,現在一開電視見到班獨裁犯民人士扮馬騮,搞是搞非,自己衰已好,煽動年青人、學生做佢地死士,以賺取政治本錢,真的令人氣憤

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 11:00 AM 發表

對。以後變成咩都反,以為以暴力,罷工就可達到個人要求。
支持政府立法

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-12 09:03 發表
自黃傘運動後可見到某些香港人喜歡用暴力,衝擊行為來表達自己的不滿或爭取公義。
這班人暴力人士真的可以成為香港的未來嗎?真的會令香港更好嗎?
呼籲各界罷工,罷課去集會,甚至什麼去銀行提取港元等以圖令香港經濟受損的行為,是為了香港好嗎?
“逃犯條例”有好多人認為實施後會被人突然拘捕或定罪,或失去言論自由!
但問心,為何你會這麼驚?認為現在的中共真是以前的共產黨?如果是的話,中國 ...
同意,堅定支持政府立法。

引用:
原帖由 請你說真話 於 2019-6-12 11:02 發表
103萬個個人要求?
起碼不能代表我。

引用:
原帖由 omegacoaxial20 於 2019-6-12 01:57 PM 發表

頂級經典好文!

足比今日東方評論 - 超過50年來,史上最好!

橫眉冷看:以為發生甚麼天大的事-陳偉強 大學講師 - on.cc
https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28276727

而家係2019

中國改革開始40+1!

世界首創社會主義市場經濟,為世界帶來最佳可持續發展模式!

更係世界第一名錶,omega, ...

警方請清場吧! 已經到左無討論嘅必要.搞到暴動就名正言順請老解進場.

引用:
原帖由 必佬 於 2019-6-12 01:58 PM 發表

返屋企我都要問下我個仔上堂時老師有無講政治嘢,如果有真係要襯轉學
好多學校都係咁,可能國際學校會比較小

引用:
原帖由 dtsmartb 於 2019-6-12 02:01 PM 發表
香港往日最令人嚮往的是經濟繁榮安定,市民不會樣樣質疑政府施政,只會努力配合。大家同心協力。所以香港發展步伐快,夠前瞻,成為國際大都會。就如當年赤臘角、青馬大橋,最初都被指係大白象,但大部分人都繼續相信繼續行。之後,事、實証明呢些基建是發展需要,亦值得自豪啦。
今天的香港,好多市民被"有心"的政黨煽動,質疑政府每項施政,拖慢政府施行步伐。。。好多市民亦又被假設性恐懼所嚇倒。只要件事與阿爺拉上小小關係 ...
對,香港真的被拖慢很多。

引用:
原帖由 lob_9 於 2019-6-12 02:45 PM 發表
看見樓主的文章,證明香港還有希望,現在一開電視見到班獨裁犯民人士扮馬騮,搞是搞非,自己衰已好,煽動年青人、學生做佢地死士,以賺取政治本錢,真的令人氣憤 ...
希望大家可以為香港這個家努力💪🏼

無23條立法係搞成今時今日局面既主要原因,田不俊係千古罪人

引用:
原帖由 DZDD 於 2019-6-12 02:53 PM 發表
警方請清場吧! 已經到左無討論嘅必要.搞到暴動就名正言順請老解進場.
如解放軍進場就肯定成為美國佬話柄

引用:
原帖由 ymk5032020 於 2019-6-12 02:59 PM 發表
最可怕既係點解今日會有咁多人唔駛返工??????
好多學生考完試

真係希望短痛一次,立23條,之後可以太平,日日都政治好煩厭

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]