• 瀏覽: 39,380
  • 回覆: 485
  • 追帖: 6
+7
引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-17 12:14 AM 發表

今日睇葉劉訪問,
葉劉話呢兩年都冇得推23條啦
弱勢政府, 強悍暴民, 地產霸權, 呼風喚雨..........
董伯推8萬5, 民陣推大遊行。
曾蔭權貪污, 民陣推大遊行。
梁振英推國民教育, 民陣推大遊行。
林鄭推逃犯修例, 民陣推大遊行。
民陣配合英美的計策逢政必反, 冚晒所有德政, 誓要誤導市民, 要市民覺得華人統治好唔掂

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-17 09:50 AM 發表

弱勢政府, 強悍暴民, 地產霸權, 呼風喚雨..........
民陣配合英美的計策逢政必反, 冚晒所有德政, 誓要誤導市民, 要市民覺得華人統治好唔掂 ...
認同

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-17 09:50 AM 發表

民陣配合英美的計策逢政必反, 冚晒所有德政, 誓要誤導市民, 要市民覺得華人統治好唔掂 ...
原罪就是地產富豪

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 02:50 PM 發表

原罪就是地產富豪
地產霸權

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-21 02:59 PM 發表

地產霸權
地產霸權中特定有幾個地產富豪

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 03:02 PM 發表

地產霸權中特定有幾個地產富豪
神鬼都係佢地

引用:
原帖由 劉婕 於 2019-6-21 03:06 PM 發表

神鬼都係佢地
佢哋而家一路睇住電視新聞,
一路飲緊拔蘭地紅酒威士忌,
一路又騎騎笑簽緊現金支票

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 03:08 PM 發表

多行不義必自斃, 當人去到見錢開眼, 六親不認時, 內奸就會乘虛而入, 搞死佢地

香港一啲都唔可怕。因為有200+1啊。😭😭😭😭😭200+1。佢哋唔使食飯唔使返工。好嘢香港玩完。

引用:
原帖由 lindinwu 於 2019-6-21 03:08 PM 發表

因為佢哋已經好成功咁將啲行動呢推曬畀啲學生啊。其實都冇得怪啲學生。返到去大學,又冇心機上堂,啲學科又唔啱自己讀,阿爸阿媽畀咗錢,左右做人難,唯有搵個藉口上街。支持正義。

引用:
原帖由 bjjm828 於 2019-6-21 03:37 PM 發表

因為佢哋已經好成功咁將啲行動呢推曬畀啲學生啊。其實都冇得怪啲學生。返到去大學,又冇心機上堂,啲學科又唔啱自己讀,阿爸阿媽畀咗錢,左右做人難,唯有搵個藉口上街。支持正義。 ...
好無奈

白痴黃絲

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-22 10:49 AM 發表

好無奈
其實最慘就係佢哋的政治人物推咗上街。政治人物大叫幾句可以返去,班年青人就留喺街度同佢站臺。攞分嘅就係班政治人物,班年青人就做咗炮灰,畀市民千夫所指。

引用:
原帖由 bjjm828 於 2019-6-22 12:54 PM 發表

其實最慘就係佢哋的政治人物推咗上街。政治人物大叫幾句可以返去,班年青人就留喺街度同佢站臺。攞分嘅就係班政治人物,班年青人就做咗炮灰,畀市民千夫所指。 ...
對,所以學生們已被政棍利用。呢啲都係教育上出了問題。

引用:
原帖由 Vedana 於 2019-6-22 01:09 PM 發表

對,所以學生們已被政棍利用。呢啲都係教育上出了問題。
應該係啲大學生根本就冇分析能力。真係悲哀。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]