註冊 登入

[政治討論] 開始對香港死心

開始對香港死心 E-mail 此主題給朋友

呢幾日
係IG FACEBOOK見到大量傻仔係到洗板
講到乜乜77好似幾咁偉大咁,又話守護公義又話為下一代
講出黎就好偉大,之前見到個fd坐地鐵,明明旁邊有個伯伯,都唔讓座,今日係ig講到參加做 候選人政綱咁
諗起佢地個樣都想反胃,平時自私自利,有啲咩事成班假西圍爐取暖

叫人罷工罷課,又叫堵塞交通工具
無血性咁利用影響市民嘅惡果黎強逼政府唔想影響市民嘅心態去妥協
仲要講到咁偉大,我DLLM咩

岩岩睇到L樣惡橋直播,同條3白眼阻住警察執法搜查示威者有冇藏有攻擊性武器
即刻癲狗上身死咬唔放
班傻仔仲猛話黑警,洗腦洗到傻Q晒

自從睇完中美角力相關書籍之後
香港呢個地方真係好坎坷
好多傻仔以為自己好有想法
世界上有8/2定律
8成嘅人都係平庸
但呢8成嘅人自以為自己係果2成人
大多數出得黎示威嘅,有幾多個係 社會名流,有幾多個係 非富則貴
9成9都係社會嘅最低層
果2成人就係睇住呢班小醜俾人利用
幾時入去學惡橋講,入去人生更精彩
佢地仿佛已經成為西毛嘅信仰
我相信佢地就算講
你今日食我痾出來嘅米田共,食完會升仙,都1樣大把人食

國小時:「媽,我長大不要嫁了!我要待在妳的身邊!」
國中時:「媽,我會和妳住在一起!」  
高中時:「媽,我會常回來看妳的。」  
大學時:「媽,有空常來看我啊!」
嫁人後:「媽,沒事別來找我啊!」
精選樓盤
師兄,難得有人同小弟有同一個想法

回覆 引用 TOP

我响FB唔會講政治

但星期日12點嗰陣,我真係好想叫遊行打咭嗰班“人”,帶埋佢地ga下一代去政總

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
佔中一開始已經對香港死心 

香港只有漢奸, 黃畜可以生存!

牛二調整已經結束! 牛三即將來臨!
放!
心!
揸!
求林鄭放過香港人

香港會被犯民 玩死 

等到香港 和犯民 玩到

像台灣 一樣  20多年  薪資不長 

那個時候  看看 這些腦殘青年  會不會反省  

提示: 違規內容已被屏蔽
呢到夠有大量翻牆仔洗版啦!

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-6-11 06:35 AM 發表

求林鄭放過香港人
犯民放過香港 吧

不要出賣香港給西方圖利

英國離開以前留給香港各行各業的精英人士、政府中高級別官員、工商界老闆、傳媒大佬、知名記者、法官、律師等約5萬人一個密碼。他們在任何時候任何情況下到任一英國使領館,只要出示這一密碼,都可獲得英國本土公民護照,並立即受到領事保護。

5萬精英加上他們的家屬,約22.5萬人。對於當時有600多萬人口的香港來說,這不是一個小數目。

據英國人寫的香港史透露,英國當時的考核標準有兩個:一是對英國忠誠,二是對英國的重要性。雖然現在這段歷史已經過了解密期,但其中2100人的身份至今仍被嚴加保密。

求美國“遏制中國”制裁香港?香港反對派這齣戲演得夠絕
李柱銘勾結美國議員制裁香港乃鬧劇一場

回覆 引用 TOP

犯民走狗們
有本事就叫你地仔女走向前線
保護示威者

回覆 引用 TOP

口中既大義,都係為佐包裝自私

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 04:29 AM 發表

等到香港 和犯民 玩到

台灣仔都無反省過

將軍士兵衝上戰場打仗保家衛國
但係隨時戰死沙場
但父親都會叫兒子上戰場效忠國家
今時今日,犯民走狗班仔女呢
死晒去邊
人地啲仔女就係垃圾,你地啲仔女就係寶貝

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 04:29 AM 發表

等到香港 和犯民 玩到

到時反對派就會洗腦係政府問題

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。