• 瀏覽: 26,787
  • 回覆: 23
  • 追帖: 2
+8
利申:支持逃犯條例

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬

當大家決心貫徹自己的正義時
自傷殘殺是必然的下場....
這就叫做本末倒置?
引用:
原帖由 nose 於 2019-6-12 12:39 AM 發表
唔通過政府一定輸,通過咗政府有機會贏,所以政府一定要通過。
呢樣野係人都知,但建制派太廢,跪低機會高

引用:
原帖由 天生污濁 於 2019-6-12 02:01 AM 發表
本來只真心為修法例,二月時台灣提出引渡要求,港府進行修例討論立法
現在已比中央趁機騎劫,要包含內地,
台灣知衰馬上話不會引渡
加上外力又趁機反對,以制中國,
已變成政治層面

現港府是騎虎難下,叫政府點跪 ...
包括內地有咩問題呢?

引用:
原帖由 vghy1234 於 2019-6-12 09:17 AM 發表

樓主根本就是扮支持政府的黃絲。
我從來都係反黃,開post係想政府唔好手軟

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-6-12 09:24 AM 發表
恐怕係梁君彥先跪
仲有姓石嗰位

引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-6-12 09:22 AM 發表
如果政府暫停立法,再 promote, 其實已經win 曬..不過政府係要做到大陸個種方法..要硬過...先會攪到依家咁...
promote啲乜?

引用:
原帖由 nonpnp9394 於 2019-6-12 09:22 AM 發表

共產黨有乜嘢做唔出
咁立例來做乜?一早拉9哂你班人啦

引用:
原帖由 nonpnp9394 於 2019-6-12 09:58 AM 發表

我係乜嘢顏色唔重要, 重要嘅係我朋良心講事實
有“良心”快啲去金鐘啦,仲上香討?

今日開唔到會啦,條條例又延遲,已跪

引用:
原帖由 哪singh 於 2019-6-12 03:20 PM 發表

我賭正苦瀛
今日冇開會,已輸一仗

引用:
原帖由 starr 於 2019-6-12 03:36 PM 發表

今次係過硬,分別係幾時o者
拖到幾時?
7月就休會,拖到陳同佳返出來,佢都走佬去德國啦……
今日流會,已輸一仗

聽日開唔開會?

引用:
原帖由 海邊羔羊 於 2019-6-12 08:20 PM 發表

你都on 99,個政府做得啱,大把人都會支持。但呢個9西政府莫視民意,執意孤行推香港人落火海,有邊個唔想反佢呀。
何謂“民意”,叫返吹到百萬遊行ga人去金鐘搞暴動先講啦,千幾人叫“民意”?

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 10:56 PM 發表
我睇完肥彭論點

逃犯條例爭議性 主要原因係催毀法治

作為國際金融中心 進出口貿易轉口港 除非北京想香港轉型 唔再做金融中心 唔再做貿易轉口港

特首 同劏房波 建制派議員 唔該諗定最壞打算 香港失去金融中心地位 國際貿易轉口港地位後 香港食乜? 田北俊非泛民 歸類為建制派 都對條例反對 政府好似我話咁就咁 總知一定要將條友送去台灣受審! 

然後愛國議員剩係視英美加  ...
打咁多字不如出金鐘衝啦

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-6-12 11:25 PM 發表

一百萬人遊行都唔理, 呢個政府無得救!
吹到一百萬人遊行搞港獨政府係咪要理?

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]