• 瀏覽: 26,748
  • 回覆: 353
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 yuk777044 於 2019-6-12 01:07 AM 發表
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!請廣傳!每日100萬人港鐵一日遊直到撤回送中方案!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

不是本人,我只係轉發,分享。

大家好,當然我唔會開自己名,但近幾年見到香港情況每況愈下,知道年青人,都係想香港好,但我自己有 ...
你當差就唔撚好攪咁多野啦。

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表
利申:支持逃犯條例

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
呢次唔可以跪,過唔到,香港真正成為逃犯天堂,大陸所有貪官,有勢力同作奸犯科既人一定沖哂黎香港。因為過唔到等如香港有排都唔會可以引渡返大陸,d人黎到輕則再推高樓價,重則重操故業。外地其他犯罪份子亦一樣會黎搵食。反之過左的話,黎左既貪官因為怕死會即走,樓價有可能出現拋售,所以唔明班傻人,明明唔係對付佢,仲要對佢有利都要反。

我睇唔會,反國教讓咗一次至會有佔中,旺暴,不能退,不能讓,再退特區政府就會寸步難行,唯有殺一儆百,好似64咁,死咗人由得你鬧,起碼冇人敢再搞,再搞再殺。

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 02:56 AM 發表
英國離開以前留給香港各行各業的精英人士、政府中高級別官員、工商界老闆、傳媒大佬、知名記者、法官、律師等約5萬人一個密碼。他們在任何時候任何情況下到任一英國使領館,只要出示這一密碼,都可獲得英國本土公民護照,並立即受到領事保護。

5萬精英加上他們的家屬,約22.5萬人。對於當時有600多萬人口的香港來說,這不是一個小數目。

據英國人寫的香港史透露,英國當時的考核標準有兩個 ...
''但其中2100人的身份至今仍被嚴加保密'',可能係講緊有2100人仍然未將居英權兌換為英國護照。

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
銀行界 法律界 教育界 泛民 廢青 

連銀行界都反 就好有問題!

3大行冇理由唔知 係呢d時候對抗大陸 大陸業績封殺呢個風險 銀行最緊要咩? 賺錢 做靚盤數 做靚股價 銀行界點會話比媒體煽動到呀?

講真你香港人 中銀多人用定匯豐多人用?

你自己都唔L敢擺錢係大陸銀行啦! 支持修例!

我覺得一定要跪低囉 老美話取消香港關係法 即係唔承認聯合聲明一國兩制地位 英國必跟 之後點? 美國承認耶路撒冷係以色列首都! 美國承認中華人民共和國先係中國 一路以來只要美國承認 國際就必跟 

冇人知修例後 會唔會被送中

但而家已經係搞到香港雞毛鴨血 取消香港關係法 會影響香港營商環境 到時唔係被送中 係唔L駛做喇! 香港靠金融 同轉口貿易 呢兩樣野構成銀行 運輸 航空 碼頭 業務

唔駛送中啦 中聯辦將香港自殺

到時香港食乜? 工業冇 科技冇 大陸班狗官只識唱國歌! 美國出香港關係法 商界就震個貓王

到時香港冇左兩制優勢 大家攬炒!

由女特首係廿幾萬人上街嗰日既晚上就公佈話照舊二讀你就知唔會跪
不過咁樣無視人民唯一反制政府既手段…
唉…

睇黎入多幾包花生好過

(利申:支持修例)

政府會去馬!大家都係為香港好,不要發生暴動事件。

引用:

不是香港政府軟弱,而是中共軟弱,從23條,反國教到佔中,再到現在都是中共無能,一次又一次錯判,趕老董下台,不讓梁振英連任都是再向班破壞派低頭。由回歸到現在看住班反派由溫和轉暴力就是中共無能,班友才敢越來越放肆狂妄

引用:
原帖由 Bunryuu 於 2019-6-12 04:34 AM 發表

銀行界 法律界 教育界 泛民 廢青 

連銀行界都反 就好有問題!

3大行冇理由唔知 係呢d時候對抗大陸 大陸業績封殺呢個風險 銀行最緊要咩? 賺錢 做靚盤數 做靚股價 銀行界點會話比媒體煽動到呀?

講真你香港人 中銀多人用定匯豐多人用?

你自己都唔L敢擺錢係大陸銀行啦! 支持修例!

我覺得一定要跪低囉 老美話取消香港關係法 即係唔承認聯合聲明一國兩制地位 英國 ...
尾帝算吧啦
周圍辣火頭
睇下幾時帝國大廈is falling down, falling down

都是終審權惹的禍!! 等中央收回終審權後違法反中亂港既攪手及xx代理人既末日就到了

引用:
原帖由 vuirtu 於 2019-6-12 04:39 AM 發表

美國干涉中國的法律  中國巴不得取消

快點取消啊
美國承認台灣獨立 睇吓點

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]