• 瀏覽: 26,778
  • 回覆: 353
  • 追帖: 2
+8
引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表
利申:支持逃犯條例

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
應該叫叫部航母來,來嗮反對個所謂103萬人去改造。。

黨中央已經指示一定要通過,維護法治及國家安全。

從廿三條同國教嘅經驗得知,跪低後果太嚴重,加上呢次已經上升到國際政治層面,唔會跪架啦。

引用:
原帖由 pptinapp 於 2019-6-12 08:20 AM 發表

所謂罷工, 即係103萬人囉, 全部都係泛民港獨吹水作大, 信者失救, 死得
題外話,到現在重有人話泛民同港獨無關,真係白痴無極限! ...
今日返工地鐵仲係好多人趕返工

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 11:46 PM 發表

但呢個政府真係太懦弱,永遠俾少數“人”渣兇兩野就收皮,23條如是,國教如是,只會長他人志氣滅自己威風,建制為選票可能又會驚死,所以我睇死今次政府跪硬 ...
主權係共產黨,集近平條傻瓜乜都敢做!

引用:

邊面少數?你睇下你幾多豬

今天香港人追求殺人無罪,造反有理。究竟是香港人倒退,還是大陸在倒退呢?

引用:
原帖由 泉船 於 2019-6-12 01:06 AM 發表
前二波太敏感。

但這次我真想不到反對理由。

強勢點,更好。

一些惠港政策,一而再再而三被泛民阻礙,令香港進步減慢,反而被週邊城市追上。

政府為何要立引渡條例,當霸王硬上弓立左例後中央就開始打擊反共產黨人士,到打壓足夠政府再霸王硬上弓立23條,香港人要團結對抗共產黨

引用:
原帖由 亂9咁ban人 於 2019-6-11 23:46 發表

我就唔信啦。你先

引用:
原帖由 客家大老 於 2019-6-12 02:12 AM 發表

你有部分說對,但其實中央沒可能估計不到引導條例的後果,因為中央就是要香港後退,深圳上
中國發展速度
香港好難唔退後bor
當年董健華 推出 政策  香港人自己推翻
咪深圳自己做
搞成咁 唔好懶

政府要下台階, 最終好可能由自由黨再次二五,反對之下否決

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]