註冊 登入

[本港新聞評論] 【不斷更新】政總及立法會一帶現場最新消息

引用:
原帖由 123chung 於 2019-6-11 11:37 PM 發表

其實都唔明今日咁緊張做咩....係都聽日先易出事啦
攪到氣氛緊張曬
睇吓點解啦
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news ... 0611_00822_001.html

警方做得1000000000000000000000000000000%正確呀

6月9日已經搜出示威人士藏大量可殺人嘅自製武器

而呢兩日喺網上不斷有鼓吹聽日暴動、暴力、武襲行動,又鼓吹搶警槍,更鼓吹用燃燒彈、自製炸彈,仲話殺林鄭月娥全家

而呢啲行動通常係之前一日暗中運定武器、燃燒彈、自製炸彈、甚至槍械到準備郁手嘅地方附近,而家警察搜查及防備,係阻止及防備之前一日暗中運定武器、燃燒彈、自製炸彈、甚至槍械到準備郁手嘅地方附近,係保障所有人嘅安全呀

你自從喺馬版群埋獵人、黃先生、鴻三藏、lomond呢啲人後,就由變哂色不特止,仲變到顛倒是非

精選樓盤
引用:
原帖由 led_dada 於 2019-6-12 12:12 AM 發表

可以裝屎水就正
咁有機會吞咗落肚,真正食屎

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-6-12 12:11 AM 發表

本土憤青特區可以監看各大公路交通情況。年青憤青逃不了警方法眼不要以身犯法。還有dna和指紋法證
佔中或佔旺有一批本土憤青,有些警方不追究,但應有你們資料。今次不要再犯,警方透過資料庫,可以留意情況

回覆 引用 TOP

其實大家不斷玩火,記住共產黨係無恥的,你不斷升級激班大陸PK高官,佢可以一晚就可使香港冇晒自由,林鄭真係下得台,因共產放棄香港呢個城市,都唔想比台灣有錯覺,到時香港有錢果班當然走佬,冇錢果班就受到極權統治,但可能年輕人會開心點,樓市真的會趺了.
所以有時咩事都唔好去到最盡,最終自食其

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2019-6-11 11:09 PM 發表

咁又吾好起碼等警察打柒d黄加黑吾係我買左花生,又冇戲睇
千其唔好封, 仲要打開門等佢地走埋黎......

回覆 引用 TOP

其實差人唔可以隨便查人身分證,上網睇下有關法律就得

引用:
原帖由 DoubtfulSound 於 2019-6-12 12:13 AM 發表

出入地鐵站有咩問題? 唔通學大陸咁64果時封左出入口?
宜家幾點呀?仲係果區高危地方出沒,誤中副車都抵死啦。

回覆 引用 TOP

警察先下手為強

回覆 引用 TOP

美國主要係靠挑撥本地勢力去令敵人自我抗衡

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 kelvin.... 於 2019-6-11 11:51 PM 發表

好多學生哥
放暑假搵外快

回覆 引用 TOP

警方捉拿色狼很快。所以口罩年青人沒有用

引用:
原帖由 siu_siu_nei_00 於 2019-6-11 11:26 PM 發表

我理得你無吾無辜企得係個度,預左比人打千祈要打得激d,吾好浪費我d花生
好人好姐點會呢啲敏感時刻流連金鍾! 吾好以為扮路過就𠱓其他人啦!

引用:
原帖由 bwah 於 2019-6-11 11:55 PM 發表

差佬查身份證都唔能俾,乜能野人黎架
惡過黑社會

回覆 引用 TOP

引用:
原帖由 hung718 於 2019-6-12 12:16 AM 發表

其實大家不斷玩火,記住共產黨係無恥的,你不斷升級激班大陸PK高官,佢可以一晚就可使香港冇晒自由,林鄭真係下得台,因共產放棄香港呢個城市,都唔想比台灣有錯覺,到時香港有錢果班當然走佬,冇錢果班就受到極權統治,但可能年輕人會開心點,樓市真的會趺了.
所以有時咩事都唔好去到最盡,最終自食其 果 ...
中國收番全面管治, 要港青上山下鄉都好易, 一D都無難度.
唔會怕外國干預的.

不要與股票談戀愛

回覆 引用 TOP

如果有大型車輛如垃圾車 拖車
在該區域行走 是很危險的1

提示:支持鍵盤翻頁 ←左 右→
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]

重要聲明:本討論區是以即時上載留言的方式運作,香港討論區對所有留言的真實性、完整性及立場等,不負任何法律責任。而一切留言之言論只代表留言者個人意 見,並非本網站之立場,讀者及用戶不應信賴內容,並應自行判斷內容之真實性。於有關情形下,讀者及用戶應尋求專業意見(如涉及醫療、法律或投資等問題)。 由於本討論區受到「即時上載留言」運作方式所規限,故不能完全監察所有留言,若讀者及用戶發現有留言出現問題,請聯絡我們。香港討論區有權刪除任何留言及拒絕任何人士上載留言 (刪除前或不會作事先警告及通知 ), 同時亦有不刪除留言的權利,如有任何爭議,管理員擁有最終的詮釋權 。用戶切勿撰寫粗言穢語、誹謗、渲染色情暴力或人身攻擊的言論,敬請自律。本網站保留一切法律權利。