• 瀏覽: 5,183
  • 回覆: 63
+2
引用:
原帖由 INVOY 於 2019-6-11 18:56 發表
https://cdn.discuss.com.hk/t/5b37b9/f/800x0/https://img.discuss.com.hk/d/attachments/day_190611/20190611_c0b34f676c9515791e55WOxylKOF0x9W.jpg

央視在最新一期節目中,援引分析人士的話稱,中國海軍將在2049年完成10艘航母的建設,引發關注。內地官媒節目近 ...
十艘太多

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-6-11 07:08 PM 發表

十艘太多
向深藍壓出去,十艘不多,起碼有三條在軍港,一條訓練,無幾多.

引用:
原帖由 ikeafoot 於 2019-6-11 07:08 PM 發表

十艘太多
2049中國經濟和科技水準
應可超越美國
10隻不算過多

十艘的確太多. 唔打算稱霸咁多航母無乜用.

不過吹住先睇下美國會唔會再提升軍費慢性自殺. 理性去諗美國用同樣招數陰過蘇聯無理由自己會中招, 但佢地連建國同志都選到總統, 真係無野係無可能.

去到 2049 年分分鐘核聚變反應堆上到高超音速飛機, 航母真係用黎改建主題公園, 除非佢本身識飛.

2049即係30年後,科技或者有重大突破

引用:
原帖由 INVOY 於 2019-6-11 06:56 PM 發表

央視在最新一期節目中,援引分析人士的話稱,中國海軍將在2049年完成10艘航母的建設,引發關注。內地官媒節目近 ...
又可以喪運奶粉。起多啲!

引用:
原帖由 chiangmaiwolf 於 2019-6-11 21:05 發表

2049中國經濟和科技水準
應可超越美國
10隻不算過多
航母不是稱霸
以防手來說
十艘真的太多
六至八艘足爾

10艘應適合, 預其中3隻輪替定時維修及訓練用, 是要的。

有備無患。

003都未正式開工,5年一艘都係多6艘
如果2049真係有10艘,睇怕已經進入動員狀態.....

吹噓造假個個都會, 只係合唔合邏輯咁解啫?
#2049年可建造十艘航母係冇問題架, 大陸債務比美國更差, 隨時爆煲唔通又狂印人仔頂數, 仲有大陸會發展美國唔通停咗等你追? 而一早講過造航母冇海外海軍基地就等於廢嘅.

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-6-12 05:08 AM 發表
#2049年可建造十艘航母係冇問題架, 大陸債務比美國更差, 隨時爆煲唔通又狂印人仔頂數, 仲有大陸會發展美國唔通停咗等你追? 而一早講過造航母冇海外海軍基地就等於廢嘅. ...
你的網名已顯示你的看法怎樣。

太平盛世不需要咁多,冷戰就另計。

引用:
原帖由 前來幼稚的膠袋 於 2019-6-12 05:08 AM 發表
#2049年可建造十艘航母係冇問題架, 大陸債務比美國更差, 隨時爆煲唔通又狂印人仔頂數, 仲有大陸會發展美國唔通停咗等你追? 而一早講過造航母冇海外海軍基地就等於廢嘅. ...
你老美有錢先得架!

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]