• 瀏覽: 96,474
  • 回覆: 1,248
  • 追帖: 18
+28
引用:
原帖由 Moo~ 於 2019-6-11 05:44 PM 發表

又唔係要佢地落黎執法,有咩問題?美國警察可以無故開槍殺人,咁又唔見你驚?
唔覺意撳錯掣 佢意思係中國人民手無寸鐵點解都會畀人打死呢

附件

fb3e611bd76e453.jpg(53.79 KB)

咁要視乎香港市民認為香港班律師同法官究竟係把關定把L啦

把到關就贊成、把L咪反對囉

反正世間上最可怕的就是無知啦

好多人講
新修訂逃犯條例通過後
當你喺香港反共
中國政府就會對你裁贓
然後引渡你去內地受審

完全係被害妄想症

引用:
原帖由 巴菲特 於 2019-6-11 05:46 PM 發表
離婚搬去美國住
這個不是解決問題的方法, 況且美國不是我理想的居住地

引用:
原帖由 gofreego 於 2019-6-11 03:13 PM 發表
在這反智的年代,小弟真心請教:
1。如果你好憎大陸,從來唔返去,即係唔會在上面犯事啦,咁逃犯條例唔關你事﹙有人提到在香港會被強力部門拉,係同呢條例通過與否無關的)、對嘛?
2。如果你會上大陸,唔知有意定冇意在當地犯左法,但如果你犯的法律是香港沒有,逃犯條例又唔適用你喎、對嘛?
3。如果你政治犯罪,逃犯條例又唔適用你喎、對嘛?
4。最驚死係在內地「不小心、不覺意」在內地犯了好大罪﹙最少判七年的、逃犯條例才適用),後來又巧合地「知道」自己在「不知情」的情況下犯了大罪,而決定再不上大陸的人﹙因為佢地一過關就會被拉,唔過關係最安全的)、對嘛?
5。請留意,你在內地犯了事,在內地被拉、或事後過大陸關被拉受審,內地司法制度是否完善,唔關呢條逃犯條例事、對嘛?
6。如果條例過唔到,應該著草來避難的人,遠多過無知犯錯而被引度去的人多多聲;其中可以包括你地好憎的貪官、行賄、強奸的、殺人的。。。對嘛?
咁。。。其實你可唔可以拎一個具體例子,去指教下我,你究竟反緊咩呀? 擔心下點解有大批年青人被煽動去犯法好過啦,他們才是香港的未來,對嘛。。。
好多人既"驚"都係憑空想像. 仲有以下"原因"
1. 你返過大陸, 唔知點解中共想拉你, 就老屈你曾在內地犯事.
2. 有左第一點後, 被引渡返上去, 受到不公平審訊.
3. 條例生效後, 外資撤資, 香港市民失業.
4. 外國唔發簽證俾特區護照, 累港人無得免簽去旅行. 係某個群組, 有條友話鐘意去日本, 話怕第日去日本要簽證,會煩到佢喎.

引用:
原帖由 two3888 於 2019-6-11 05:41 PM 發表

如果見到咁樣執法情形 真係以為自己去咗非洲
前晚班仆雞有分別嗎?

引用:
原帖由 gofreego 於 2019-6-11 03:13 PM 發表
在這反智的年代,小弟真心請教:

1。如果你好憎大陸,從來唔返去,即係唔會在上面犯事啦,咁逃犯條例唔關你事﹙有人提到在香港會被強力部門拉,係同呢條例通過與否無關的)、對嘛?

2。如果你會上大陸,唔知有意定冇意在當地犯左法,但如果你犯的法律是香港沒有,逃犯條例又唔適用你喎、對嘛?

3。如果你政治犯罪,逃犯條例又唔適用你喎、對嘛?

4。最驚死係在內地「不小心、不覺意」在內地犯了好 ...
的傻西怕響香港鬧共產黨
俾人引導返大陸受審

引用:
原帖由 explorerfnk 於 11-6-2019 04:36 PM 發表

建議你去睇下條例先講.
假如你話唔信條例, 唔信香港法官把關.
其實大陸直接洗頭艇送你上去都得. 使撚條例咩.
所以香港對你黎講好危險, 快撚D 返火星啦. ...
師兄你太直接了,一野對爆哂假西L

引用:
原帖由 Moo~ 於 2019-6-11 05:44 PM 發表

又唔係要佢地落黎執法,有咩問題?美國警察可以無故開槍殺人,咁又唔見你驚?
這個就是大家驚恐的原因, 書局 事件 寫一本書 都可以 被 失蹤, 但係而家係 擺到明 可以失蹤, 怎知道下場 會唔會好似圖中這些大陸人咁樣

附件

引用:
原帖由 ericlkyuen 於 2019-6-11 05:42 PM 發表
有啲香港人太自以為是,以為自己好重要,大陸一定會搞9佢地。其實阿爺識佢老鼠

人云亦云,為反而反,根本唔知條例係講乜。如果真係唔信大陸,唔信中共嘅話,唔使靠條逃犯條例公安都可以隨時落黎收你皮,要你人間蒸發啦 ...
只要一個核蛋!!

引用:
原帖由 two3888 於 2019-6-11 05:40 PM 發表

咁你去做中國人囉
咁你又寫中文?唔識英文,點移民美國 freaking stupid

人反我反
不過人反有錢收
反政府就係型,至少廢青係咁諗

當日一地兩檢誇大到割地
現在有問題呀?d人on99

因果循環,因為on9,所以廢,無存在價值咪反政府

咁多人話唔信大陸法治,但係外國出左事,又識走入去中國領事館求救,呢d 雙重標準點夠你玩

最簡單,反對嗰D其實可唔可以講下自己會做啲乜嘢係會喺大陸犯一條要坐七年監嘅罪?

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-11 05:48 PM 發表

前晚班仆雞有分別嗎?
傻仔, 昨天發生嘅事證明香港仲係安全 大陸係危險, 如果喺大陸 就會發生這樣的事

附件

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]