• 瀏覽: 27,499
  • 回覆: 593
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 07:23 PM 發表

點解啲人不信任大陸,但係又要返大陸,自相矛盾
佢哋冇iPhone炒,咪唔使上去大陸,身有屎,先驚

引用:
原帖由 streethunter380 於 2019-6-11 05:51 PM 發表
明明咁多年都相安無事, 現在一次又一次要社會撕裂
有外人做嘢

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

香港不要變成扶不起的阿斗,不要再求大陸施捨 ...
大陸唔好撒消對港扶持呀!冇大陸捐希望小學香港小朋友冇書讀好慘,冇大陸人投資設廠元朗地就要還田復耕好慘,冇大陸人落嚟消費夜總會按腳店要執大量人失業好慘,冇大陸資金銀行冇水人人破產食唔起茶葉蛋好慘.............

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 05:27 PM 發表

既然不信任,為何要接受別人利益?有否剪咗回鄉証,永不接受大陸恩惠
唔食大陸嘢?
唔飲大陸水?
吹北風嗰日唔呼吸?

中國人之所以失敗係因為唔夠團結 暴動人士挑事分子打極都仲有  睇下韓國d賤人 就算賤格都係對外 永遠有漢奸無韓奸日奸美奸

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-6-11 07:43 PM 發表

你一窮二白嘅食緊草嘅時候,香港已經係東方之珠了。
想當年? 依家香港GDP已經比深圳超越, 你又唔講

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

好好笑,記住大陸企業不要落香港集資呀, 不要落嚟買奶粉及 日用品

引用:

如果香港獨立,餓死左十世

引用:
原帖由 askwinglam 於 2019-6-13 05:11 PM 發表

想當年? 依家香港GDP已經比深圳超越, 你又唔講
真的??華為已倒閉,憑打洞行業?打到男人死了

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 05:27 PM 發表

既然不信任,為何要接受別人利益?有否剪咗回鄉証,永不接受大陸恩惠
飲水思源
正正係佢地每日飲既用既水,以為係英國來的?大陸要cut你水,唔準豬類菜類入口,已經死得。

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-13 05:18 PM 發表

飲水思源
正正係佢地每日飲既用既水,以為係英國來的?大陸要cut你水,唔準豬類菜類入口,已經死得。
要俾錢買,如免費我當你神拜都得

引用:
原帖由 33illumunati 於 2019-6-13 05:16 PM 發表

如果香港獨立,餓死左十世
一定不會,有錢實有得買

引用:
原帖由 黃絲是下等 於 2019-6-11 04:00 PM 發表
垃圾香港人,如不是黨的特別關愛,香港早早便完旦了
其實幫過d乜 願聞其詳 食水嗰d我知 不過本身價錢都好貴

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 02:59 PM 發表

所以共產黨的無神論係最適合人類社會
你講的已經係另一件事了。

引用:
原帖由 動物投資者 於 2019-6-13 05:25 PM 發表

要俾錢買,如免費我當你神拜都得
你果一分幾毛,真係好大嗎?
你叻既,咪用perrier沖涼,睇你沖到幾多日,傻仔。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]