• 瀏覽: 27,458
  • 回覆: 593
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

香港不要變成扶不起的阿斗,不要再求大陸施捨 ...
咩恩惠先,董建華上台,把香港盜版生意,全部趕去深圳,香港人睇住深圳搵大錢!

你條友,自己去問下華為,馬雲,百百個老闆,騰訊老闆,佢點樣起家?

董建華,夜生活又趕走埋,東莞賺曬!!

香港基層,好多人都搵唔撚到食,幾百萬要上街!

真正得到好處嘅,係澳門,又黃又賭,搵大錢!所以澳門人咪聽話囉!!

好彩,因為大陸政府用法律來嚟搵錢,所以無人信,大把人落嚟香港,香港先可以仲有雞碎咁多錢搵吓!

你而家,要將大陸果套野司法系統,搬落嚟,你即係連香港最後嘅搵錢飯碗都打爛埋!

唔反,真係等餓死!!

引用:
原帖由 hihi333 於 2019-6-13 15:10 發表

咁長時間即係得啖笑

不如話一樣叫做「國際戰爭」的東西
持續超過五千年
所以國家唔應該存在

仲有一樣叫「地方戰爭」持續萬年
所以地方都唔應該存在 ...
十字軍東征,唔識睇wiki,無知
https://zh.m.wikipedia.org/ zh-hans/十字軍東征

引用:
原帖由 hihi333 於 2019-6-13 15:30 發表

https://en.wikipedia.org/wiki/Li ... sters_by_death_toll

戰爭嚴重性,係睇破壞力和死傷人數

以下呢三場戰爭係史上最嚴重
1. 二次大戰
2. 一次大戰
3. 蒙古遠征

仲有,中國東漢三國時代,春秋戰國時代,安史之亂,清滅明之戰,係史上最嚴峻戰事 ...
我都講咗中國係無宗教戰爭,理解能力低下

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 15:32 發表

咩恩惠先,董建華上台,把香港盜版生意,全部趕去深圳,香港人睇住深圳搵大錢!

你條友,自己去問下華為,馬雲,百百個老闆,騰訊老闆,佢點樣起家?

董建華,夜生活又趕走埋,東莞賺曬!!

香港基層,好多人都搵唔撚到食,幾百萬要上街!

真正得到好處嘅,係澳門,又黃又賭,搵大錢!所以澳門人咪聽話囉!! ...
講得啱,趕晒黃賭毒,香港無運行

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 03:58 PM 發表

講得啱,趕晒黃賭毒,香港無運行
所以,你千祈唔好講,大陸人對香港人幾好幾好,其實係比大陸人搶晒香港人嘅飯碗!!

點解香港人輸得咁慘,就因為董建華,董建華絕對唔係香港人選擇!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-13 16:03 發表

所以,你千祈唔好講,大陸人對香港人幾好幾好,其實係比大陸人搶晒香港人嘅飯碗!!

點解香港人輸得咁慘,就因為董建華,董建華絕對唔係香港人選擇!! ...
香港需要黃賭毒才生存到,所以反對逃犯條例班友絕對支持黃賭毒

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 04:08 PM 發表

咁你咪叫澳門封咗個賭場佢囉!你咪睇吓,澳門人點樣對共產黨囉!!

你條友,咪自己走去問任正非,馬雲!

你聽清楚,千祈以後唔好講,大陸益香港乜嘢乜嘢!唔該!!

引用:
原帖由 hihi333 於 2019-6-11 05:18 PM 發表

信任需要時間和溝通去建立的。
暴力溝通?

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 04:08 PM 發表

香港唔係台省

cut自由行啦,唔好對香港咁好,我地唔會領情

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

香港不要變成扶不起的阿斗,不要再求大陸施捨 ...
咪玩啦,唔係早年香港幫大陸,大陸邊有咁多外匯呀。你就真係100%擁有中國人的劣根性-奴性

請犯民去美國求幫助。美國就會像派兵去中東。強姦婦女,搶劫香港人。

引用:
原帖由 hellopet 於 2019-6-13 16:27 發表

咪玩啦,唔係早年香港幫大陸,大陸邊有咁多外匯呀。你就真係100%擁有中國人的劣根性-奴性
早年呀嘛,你仲活在童年時,仲駛唔駛父母養。

唔知你份工有無大陸養,有就快好辭職,唔好揞住良心

變漁港

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]