• 瀏覽: 27,360
  • 回覆: 593
  • 追帖: 1
+12
引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 05:27 PM 發表

既然不信任,為何要接受別人利益?有否剪咗回鄉証,永不接受大陸恩惠
講咁多 你做咩唔返大陸住

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 14:21 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

香港不要變成扶不起的阿斗,不要再求大陸施捨 ...
樓主說得沒錯
中國人就是狗

引用:
原帖由 swerner 於 2019-6-13 19:09 發表

自己睇下一年幾多外資係香港入大陸投資先講

得把口既垃圾
你都識講,外資經香港入內地,香港過水濕腳賺咗唔少內地錢,外資目的地唔係香港係內地,如果冇內地經濟發展,外資點解要俾錢香港賺,懵丙

一小撮盲反香港人, 非常自卑

引用:
原帖由 Edmund2018hk 於 2019-6-13 19:11 發表

講咁多 你做咩唔返大陸住
鍾意返大陸嘅係示威嗰班暴徒,又要返大陸貪威識食,攞盡着數,又想喺大陸犯法之後,冇得俾人追究,全世界都冇咁着數嘅嘢,呢啲人心腸歹毒,自私自利,點解要幫佢哋

引用:
原帖由 DareDandy 於 2019-6-13 19:12 發表

樓主說得沒錯
中國人就是狗
包括香港人

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 19:13 發表

你都識講,外資經香港入內地,香港過水濕腳賺咗唔少內地錢,外資目的地唔係香港係內地,如果冇內地經濟發展,外資點解要俾錢香港賺,懵丙
傻仔,做生意做乜要俾人過水濕腳?
叫佢俾你呀?

中國乜都平,點解要經香港?答我

用下腦,唔好下下因果調轉

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-13 19:16 發表

包括香港人
沒錯
包括每日150個移居香港的中國人

垃圾香港人不懂感恩,到將來黨放棄香港就真是死了

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表
香港受盡大陸恩惠,照顧,最終變成目中無人的二世祖,對大陸制度翻白眼,不可一世。

香港最終都要自己學走路,係蟲定係龍,大陸撒消所有扶持政策,就可見真章。

其實而家反得最勁係班十幾廿歲果啲傻hi
從來無為香港付完過啲乜
全部都係前人 默默耕耘
而家不斷搞破壞就當係建設
呢班無腦傻hj

引用:
原帖由 smart889 於 2019-6-11 02:21 PM 發表

中國人的劣根性, 講得冇錯!
三, 四十年前唔係得香港人救濟, 大陸真係屎都冇得食, 而家富裕起來乜都唔記得.

究竟有咩恩惠?請把項目名稱和相關金額例出來!不要告訴我是東江水和免軍費,除非你是小學生。

引用:
原帖由 hihi333 於 11-6-2019 19:19 發表

因為市民對中央的司法仍是不信任
你不信任又如何,你有犯罪咩?你話大陸會屈人,你當自己是誰,大人物咩?

可能有D百姓,在內地強姦完又殺人,回來香港。請問要不要送返大陸呢?

引用:
原帖由 swerner 於 2019-6-13 19:17 發表

傻仔,做生意做乜要俾人過水濕腳?
叫佢俾你呀?

中國乜都平,點解要經香港?答我

用下腦,唔好下下因果調轉
傻仔,冇中國經濟起飛,外資會投入大陸,錢會經過香港?答我,用下腦啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]