• 瀏覽: 29,284
  • 回覆: 389
  • 追帖: 7
+6
據台灣事件,犯人係台灣犯法,返港後因為無條例引渡翻台灣受審先修訂,甘如果犯案地方變左中國,我覺得引渡係好正常不過,之但系宜家好多人,人心惶惶既問題係,佢地話,你係香港,犯左大陸法律都會比大陸要求引渡你返去受審,呢樣有無人可以解釋下咩事呢??

以我理解,唔係應該,犯人在大陸犯大陸法律並逃回香港,所以條例能讓香港,大陸某方要求引渡犯人回犯案地受審咩?宜家變左,就算我本人不在大陸犯所謂佢地意淫出黎既法律,而係係香港都會被拉上去??

眼看未為真
請大家 一起 支持 修例大聯盟 簽名 聯署!

剛我已 簽了快 300次了~

我父母兄弟 共簽了 約 1千次

請大家 幫忙, 每天 最少簽 一千次 就成了
支持 修例 靠哂大家

辯證看反送中大遊行,其實就是香港人要求一國一制大遊行!

引用:
原帖由 Htfung000 於 2019-6-11 09:44 AM 發表
據台灣事件,犯人係台灣犯法,返港後因為無條例引渡翻台灣受審先修訂,甘如果犯案地方變左中國,我覺得引渡係好正常不過,之但系宜家好多人,人心惶惶既問題係,佢地話,你係香港,犯左大陸法律都會比大陸要求引渡你返去受審,呢樣有無人可以解釋下咩事呢??

以我理解,唔係應該,犯人在大陸犯大陸法律並逃回香港,所以條例能讓香港,大陸某方要求引渡犯人回犯案地受審咩?宜家變左,就算我本人不在大陸犯所謂佢地意淫出黎既法 ...
逃犯條例, 目前方案是, 該罪行, 在香港及大陸定罪都可以被判7年, 及要由中央人民檢查院向香港提出(即是不能由地方政府提出)
.............
如果以無限恐懼+假設+不相信....為反對理由, 根本冇可能理性討論.
就如之前有人假設國安/公安隨時可以在西九走出來捉香港人,所以反對一地兩檢, 你點說服佢? 你可以與一個有妄想被迫害症既人理性討論嗎?
之前我做過比喻, 假設警察是不配槍, 現在立法讓警察配槍
因為警察有黑警, 有警察心理變態, 所以警察配槍, 如果睇我唔順眼就拔槍射我, 或者我是個靚女, 警察隨時用槍威脅我同佢上床......所以反對反對反對
.....你認為如何?

103萬人上街變相幫稍後港獨暴徒助威,有機會已經犯了國家法律,成為疑犯

引用:
原帖由 Htfung000 於 2019-6-11 09:44 AM 發表

以我理解,唔係應該,犯人在大陸犯大陸法律並逃回香港,所以條例能讓香港,大陸某方要求引渡犯人回犯案地受審咩?宜家變左,就算我本人不在大陸犯所謂佢地意淫出黎既法 ...
條例明明寫清楚了37項罪責才會有機會被拉上去,因為還要香港法院審核,為何港人愛自己恐嚇自己

引用:

所以咪話佢地無腦盲反
反緊一條作出來既逃犯條例
同政府果條根本兩回事

犯罪怕被拉!你點解要犯罪先?
下次殺咗人又使唔使出來遊行要求殺人無罪呀!
犯民思維是否有問題!

第二段第二句錯,唔係“應該”,係一定唔會

大陸引你上去做乜?要你死派個省港奇兵來港殺你就得啦,一係等你去台灣殺你又得

引用:
原帖由 復活高貝利 於 2019-6-11 10:08 AM 發表

你身有屎先會俾人拉
當然唔會啦 法輪功喺大陸就必定會拉 但係響香港 大搖大擺做法事 有冇拉過 兩者應該冇關係 如果真係擔心 剪咗回鄉卡 如果大陸承諾唔會引導 咁咪各取所需囉

假使有關行為在香港法例下不是一個罪行,逃犯法就不會執行。

假使有關行為在香港法例下是一個罪行,亦只會在香港審而不會執行逃犯法。

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]