• 瀏覽: 61,957
  • 回覆: 616
  • 追帖: 2
+15
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-6-10 03:22 PM 發表

人地講得好清楚啦,咪即係對中共既司法制度(基本上係無法無天」完全不信任。又點會懵然?
係囉!!奇怪??何解話盲示威??其實支持修例嘅會唔會已經被人洗咗腦,定收咗錢????

引用:
原帖由 bondinhk 於 2019-6-10 02:59 PM 發表
當中相信有很多人完全不明白引導是要過法院, 有完整的司法程序.
我有個深黃恐共朋友(可以幾十年前在大陸做生意被騸), 同我講只要特首提出, 法院只是橡皮圖章. 當事人更沒有任何途徑反對. 至於是那來的資訊, 大家都應該估到.
但就今日進行中的案件, 印藉大賊文子星, 在兩地都分別有犯嚴重罪行, 印度提出引渡要求, 文子星都還在抗辯中, 用的理據當然是最虛無的人權.

如果如公民黨大狀所言, ...
香港人本身就政治冷感開,突然要去了解當然容易被人洗腦,特別提到中國兩字就更加不會想去分析就反對

引用:
原帖由 tamadabi 於 2019-6-10 02:59 PM 發表
好多傻仔只係識講「條例若通過,中央便可『插贓嫁禍』港人往內地受審」

只要問一問佢,會唔會返大陸

會既話,你唔洗擔心喇,因為下次過關已經可以『插贓嫁禍』,你想避都避唔到

唔會既話,你更加唔洗擔心,點樣一個同大陸無關系既人,要『插贓嫁禍』你呢? ...
這兩個情況基本上都包括了大部分香港人,都唔明白有咩特別要驚

引用:
原帖由 HK官商合謀0002 於 2019-6-10 01:35 PM 發表

你叫另外70萬舐共屎眼出來遊行支持港共政府呀!有10萬隻死共狗當你說話對;無就落地獄,見毛澤東
照你個屎眼咁講,出嚟先算支持修例??咁你平時出街無見到嘅人都死曬啦??你只屎眼真系用PP諗嘢

香港某些人仲係逢中必反

移交程序連政府依家都答唔到人

大家記唔記得日本核電事件

香港人當時盲搶鹽

記者問你地買咁多鹽做乜

佢地話唔知,人地排隊買我跟住買囉

引用:
原帖由 ibm1 於 2019-6-10 03:06 PM 發表
另一邊廂, 全港有 660萬人信任中國法律, 
申請了回鄉証, 
親身返回一個以中國法律管治的地方... 
其實唔明,有回鄉証,有機會返大陸,要攪你一過關就攬得,點解要經香港法庭

引用:
原帖由 tamadabi 於 2019-6-10 03:10 PM 發表

其實你問我,我都係無咩意見

過咗我又完全唔驚;唔過我又無任何損失

不過我討厭班弱智驚條例一過就會死人林樓,但係果班人「其實經常返大陸」

完全無邏輯果下 ...
其實我都係無意見,係唔明反對那批係完全唔了解成條法例就反對

引用:
原帖由 tamadabi 於 2019-6-10 03:12 PM 發表

唔好傻啦師兄,琴日上街果班,入面好多人係經常返大陸

佢哋只不過為咗反而反
其實一返大陸大陸就可以捉人,根本唔洗引渡

佢地只講大陸制度既不公,但就完全唔理香港政府修例既細節。

引用:
原帖由 kcmc 於 2019-6-10 03:31 PM 發表

動用國家力量去做你一個嗌過幾句共產黨下台嘅平民?你老幾呀?
佢地永遠當自己代表全人類,全部人都監察住佢地嘅

親中遊行次次都比人問到口啞啞

其實民陣遊行何嘗吾係。。只不過親中派無人去拍片。。。

引用:
原帖由 lttsang888 於 2019-6-10 01:35 PM 發表
有幾多個了解中國?只有媒體朋輩講中國唔好佢地就最開心,身邊好多呢種垃圾。
社會分化已經去到非黑即白,總之有既定立場你唔歸邊你就一定係錯,討論變成單單打打,冇L曬意義

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]