• 瀏覽: 42,508
  • 回覆: 578
  • 追帖: 11
+4
引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:15 PM 發表

使鬼讀書咩,使鬼勤力做嘢咩?勤力啲擦鞋,拍到個好碼頭,叫人做咪得囉!?

好多年青人,一邊努力,一邊覺得前途迷惘,讀書效果自然唔好!!
貧道都想擦習大大鞋,你有冇門路介紹呀😂

引用:
原帖由 NeverEverBetter 於 2019-6-12 12:47 AM 發表
我認為香港人欠缺獨立分析能力,人講乜就信乜,相反真相就提都唔提。現今科技令人與人之間距離拉得好近,一句假說話就可以輕易轉達到比好多人,有幾多人真係睇清楚事實既真相?

引渡條例好多國家都有,係為左令逃犯繩之於法,而今日討論既逃犯條例真係要犯下彌天大罪先可以引渡你,仲要免死刑,成日驚大陸嫁禍咁你咪唔好返囉,同埋奉勸你盡快移民,距離2047年只有28年咋,唔走大陸都係會捉你。

咁驚做乜?大陸以前係有 ...
同一班唔用腦諗 問佢問題答唔到 只會話反 被捉既人去講。佢地唔會聽到。我一睇fb 你只要係回覆香港其實好自由。點解反條例。就會一堆人回你垃圾。鬧你。話你大陸。 但你話支持 就唔會有人回你。 可見到 班人質素。你要反佢 佢只能用粗口反你

引用:
原帖由 NeverEverBetter 於 2019-6-12 12:47 AM 發表
我認為香港人欠缺獨立分析能力,人講乜就信乜,相反真相就提都唔提。現今科技令人與人之間距離拉得好近,一句假說話就可以輕易轉達到比好多人,有幾多人真係睇清楚事實既真相?

引渡條例好多國家都有,係為左令逃犯繩之於法,而今日討論既逃犯條例真係要犯下彌天大罪先可以引渡你,仲要免死刑,成日驚大陸嫁禍咁你咪唔好返囉,同埋奉勸你盡快移民,距離2047年只有28年咋,唔走大陸都係會捉你。

講中心聲

引用:
原帖由 Kaskas166166 於 2019-6-12 06:20 AM 發表

既然甘多人唔明 仲修
充分諮詢再修唔得
有好多條例 香港人都唔明。但都要立法立例
唔係條條例都要個個明白先立得
年青人要反就努力讀書 做政黨人 幫手。唔係玩低能宣誓

引用:

師兄講得好中肯, 真係要俾個讚

引用:
原帖由 necok999 於 2019-6-12 01:22 PM 發表

同一班唔用腦諗 問佢問題答唔到 只會話反 被捉既人去講。佢地唔會聽到。我一睇fb 你只要係回覆香港其實好自由。點解反條例。就會一堆人回你垃圾。鬧你。話你大陸。 但你話支持 就唔會有人回你。 可見到 班人質素。你要反佢 佢只能用粗口反你 ...
其實反送中嘅人答案都係公式化,完全睇到背後有人精心策劃,蓄意洗腦,依家年輕人其實失去閱讀能力,寧願去睇毒果懶人包,以為自己係政治專家

因共產黨信唔過

引用:
原帖由 necok999 於 2019-6-12 01:24 PM 發表

有好多條例 香港人都唔明。但都要立法立例
唔係條條例都要個個明白先立得
年青人要反就努力讀書 做政黨人 幫手。唔係玩低能宣誓
其實美國州議會立法平均一條只係用個半小時,就連美國人都話兒戲,有幾多人真係了解法律條文啦

引用:

只有國家強大 人民生活改變
百姓先明白國家苦心
過去 國家悶聲發大財 需要時間 幾代人去改變
可參秦國
https://youtu.be/5Qb07vw92Jw

泛民今次個袋袋唔少錢了🤣

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-6-9 10:38 AM 發表
香港人認識世界事情及政治太過缺乏,從以往經驗,凡反對黨說的,似是而非的事情,有不少由人深信不疑,完全不去考究思想,或無認識不能思考更甚。
包括我在內,大家一向政治冷感,真的批判能力不足,容易被偽政黨利用。
香港人太慘了,今天的遊行要看看結果,究竟是真的明白條例而反對的人多,還是被人利用的人多呢? ...
佢地的行為結果會影響香港經濟和投資
還會帶來反效果

引用:

你現在好像是想洗香港人的腦多點。😂😂😂😂😂

引用:
原帖由 Fraud 於 2019-6-12 01:26 PM 發表
因共產黨信唔過
咪係囉,講到尾都係信字 ,你唔信真係冇得講,不過泛民預言有幾多係實現

其實是不是有錢收的 

引用:
原帖由 如果我變成回憶 於 2019-6-12 01:26 PM 發表

只有國家強大 人民生活改變
百姓先明白國家苦心
過去 國家悶聲發大財 需要時間 幾代人去改變
可參秦國
https://youtu.be/5Qb07vw92Jw
秦國暴政多,而國祚很短。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]