• 瀏覽: 42,505
  • 回覆: 578
  • 追帖: 11
+4
引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:02 PM 發表

咁你咪叫大陸嚟嗰150人,企出嚟同班黃人打過囉!?

班死大陸仔,着數喎識得攞,政府需要人嘅時候,影都冇!!

立法會門口,刀光劍影,精彩囉!! ...
依家果班單程證阿姐,咪做緊老人院,清潔,看更,呢D低下工種,安安分分守護香港囉,冇佢地默默耕耘,你點有得掟磚呀

成日都話口號迷惑群眾,而家係網絡世界,兩邊嘅聲音都好多,只係親身感受,令到年青人棋出嚟!!

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:01 PM 發表

肥佬黎六九果日一早揸車走咗啦,佢會同人掟磚,唔好玩啦,黃知鋒佔中清場前已經走咗
所以咪係囉。上電視就見到(仲要和平個種),其他只係出吧聲。好似戴生聲稱坐監人生高峰!又見佢幫自己家人、親戚朋友一齊達到人生高峰?

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:04 PM 發表

嘉年華會,咁你咪叫香港政府派大麻囉!

大家hi呀hi下,聽日再返工!!
佔中都派煙啦,你唔係唔知嘛

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:05 PM 發表

依家果班單程證阿姐,咪做緊老人院,清潔,看更,呢D低下工種,安安分分守護香港囉,冇佢地默默耕耘,你點有得掟磚呀
你唔好亂講啊,我見好多村姑跟個老嘢嚟咗香港,食綜合援助!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:05 PM 發表
成日都話口號迷惑群眾,而家係網絡世界,兩邊嘅聲音都好多,只係親身感受,令到年青人棋出嚟!!
兩邊聲音都好多,但唔係每個人政治資源一樣,廢青好多freelance,學生,佢地有時間所以可以上街,普通人手停口停試問點可以隨便上街支持政府

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:06 PM 發表

佔中都派煙啦,你唔係唔知嘛
咁好明顯人哋投資有回報啦,政府咪激進啲派大馬囉!!

咁咪有人支持你囉!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:05 PM 發表
香港傳媒從來都係淡化建制派嘅遊行人數,上次反佔中遊行,剩係福建社團聯會起碼有十萬啦,毒果剩係話得五百

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:08 PM 發表

咁好明顯人哋投資有回報啦,政府咪激進啲派大馬囉!!

咁咪有人支持你囉!!
咁即係你承認有人背後操控囉,係咪先

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:08 PM 發表

兩邊聲音都好多,但唔係每個人政治資源一樣,廢青好多freelance,學生,佢地有時間所以可以上街,普通人手停口停試問點可以隨便上街支持政府
係架,廢青所以考得上大學!

你根本唔明白,問題出係邊度!!

法律,就係剝削群眾最重要嘅工具!

香港根本已經冇公平,根本就開始玩彈碼頭!

搞到香港雞毛鴨血,董建華,梁振英,就係好特首,幫香港經濟復甦嘅就係監躉!!

怪罪,只可以怪有人拍唔到碼頭!

怪只可以講,拍到碼頭嘅人,當真正有事嘅時候,唔肯企出嚟!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:07 PM 發表

你唔好亂講啊,我見好多村姑跟個老嘢嚟咗香港,食綜合援助!!
大把廢青輪公屋啦,咁又點計,香港基層勞動力其實就係依靠內地新移民,唔通叫你地班高尚港人去做呀

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:10 PM 發表

咁即係你承認有人背後操控囉,係咪先
唔係操縱,係年青人相信左邊個嘅道理!
好明顯,香港而家嘅法律,已經冇說服力!

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-6-12 12:23 PM 發表

呢條問題太多人問過,在下試吓答啦咁係由於中國同其他國家之間嘅引導係身份對等嘅,冇一方可以指示另一方必定要做!所以要求引導嘅一方若對案件有所懷疑同憂慮,係可以唔接受引導
但係中國同香港嘅關係比較獨特,中國係香港嘅主權國,我哋係中國嘅其中一個特別行政區,香港嘅特首係由中央任命,冇民意授權,嚴格嚟講中央係特首老闆,喺咁嘅關係之下,老闆叫伙記做嘢伙記正常係一定要 ...
師兄,香港人唔信大陸、司法制度我都明。所以政府要立法,做一個制度出來,香港司法程序,行政長官做監督。而家係香港人連香港司法制度、政府都唔信。這樣還有什麼可以說呢?

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 01:11 PM 發表

大把廢青輪公屋啦,咁又點計,香港基層勞動力其實就係依靠內地新移民,唔通叫你地班高尚港人去做呀
係架,好多仲係大陸嚟嘅,香港政府投資完全失敗,以為搵返大陸仔,就可以支持香港政府,點知,弄巧反拙!!

引用:
原帖由 狂人甲 於 2019-6-12 01:11 PM 發表

係架,廢青所以考得上大學!

你根本唔明白,問題出係邊度!!

法律,就係剝削群眾最重要嘅工具!

香港根本已經冇公平,根本就開始玩彈碼頭!

搞到香港雞毛鴨血,董建華,梁振英,就係好特首,幫香港經濟復甦嘅就係監躉!!

怪罪,只可以怪有人拍唔到碼頭!

怪只可以講,拍到碼頭嘅人,當真正有事嘅時候,唔肯企出嚟!! ...
依家大學水平同以前差得遠,依家D大學生英文求職信都錯漏百出啦

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]