• 瀏覽: 42,582
  • 回覆: 578
  • 追帖: 11
+4
引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-6-9 10:38 AM 發表
香港人認識世界事情及政治太過缺乏,從以往經驗,凡反對黨說的,似是而非的事情,有不少由人深信不疑,完全不去考究思想,或無認識不能思考更甚。
包括我在內,大家一向政治冷感,真的批判能力不足,容易被偽政黨利用。
香港人太慘了,今天的遊行要看看結果,究竟是真的明白條例而反對的人多,還是被人利用的人多呢? ...
叫建制派搞一個支持修例遊行 就知

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-6-12 12:37 PM 發表

至乞人憎就係你呢啲!講到唔支持中央同特區政府嘅就係全部受美國佬支配咁,以民族情緒蓋過一切理性討論! 彷彿只有完全信賴共產黨先係有腦嘅人咁在下以作為中國人為榮,對美國佬亦冇乜好感,但唔代表要完全受黨同政府支配,做一個老豆姓乜我就姓乜而唔去問究竟嘅人! ...
唔好玩,根本所以佔中,大型暴動都有美國佬影子,佔中物資邊個供應呀?咪又係美國佬囉,肥佬黎收邊個錢呀? 美國高明嘅地方係控制你地但又令你地覺得自己係自願上街

引用:
原帖由 Edmund2018hk 於 2019-6-12 12:43 PM 發表

其實建制遊行人數一樣多,當年反外傭居港權遊行,明明有一萬,傳媒淡化,居然話得五百

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-6-9 10:38 AM 發表
香港人認識世界事情及政治太過缺乏,從以往經驗,凡反對黨說的,似是而非的事情,有不少由人深信不疑,完全不去考究思想,或無認識不能思考更甚。
包括我在內,大家一向政治冷感,真的批判能力不足,容易被偽政黨利用。
香港人太慘了,今天的遊行要看看結果,究竟是真的明白條例而反對的人多,還是被人利用的人多呢? ...
你最醒...識得最多就係你law

引用:
原帖由 Edmund2018hk 於 2019-6-12 12:43 PM 發表

其實我地愛國,係奉公守法,唔會隨便上街搞事,默默耕耘就係最好守護香港

遊行臨尾香,一個挑引令廢青發爛,林鄭出師有名,穩操勝券,成功在望,更上一層樓。

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 12:33 PM 發表

冤唔冤案其實邊個決定,人地都未審你點知係冤案,根本就係先入為主
即係咁係舉例嘅,寫到咁簡單你唔明再簡單啲講就係有部分人唔相信以現有形式選出嚟嘅特首係唔受中央操控,怕佢唔能夠充分做到為嫌疑人把關嘅角色呀

引用:
原帖由 funguy0815 於 2019-6-12 12:46 PM 發表

你最醒...識得最多就係你law
使乜識最多,多過廢青咪夠囉

引用:
英國佬民主咁耐都中招喇,比人玩到脫歐

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 12:35 PM 發表

廢青咪剩係識攞假,今年就已經諗住在點樣下年攞長假去日本台灣,廢青就係不是生產
你呢種其實咪又係先入為主

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-6-9 10:38 發表
支聯X最愛共橙黨! 沒有共橙黨﹐那來捐款!
偽民最愛777! 日日係777上面撈政治資本

引用:
原帖由 半夜純情的腳指 於 2019-6-11 11:31 PM 發表

點解咁多大國家都跟中國簽咗,莫非佢哋認識的中國跟香港認識的中國是兩個不同國家嗎?還是香港只是十分政治無知呢?
英國何時和中國簽署了?
其他國和中國簽 人地有權不引 香港只是特區 阿爺要的人 能說不嗎?

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-6-12 12:47 PM 發表

即係咁係舉例嘅,寫到咁簡單你唔明再簡單啲講就係有部分人唔相信以現有形式選出嚟嘅特首係唔受中央操控,怕佢唔能夠充分做到為嫌疑人把關嘅角色呀 ...
一個國家或者地區咪係民主,同法治又何關系?。。。。新加坡人權狀況都唔好啦,一單案件係咪冤案幾時輪到特首決定,特首又唔係法院

引用:
原帖由 風流盲俠花滿樓 於 2019-6-12 12:48 PM 發表

你呢種其實咪又係先入為主
咪玩啦,依家D靚仔見工,就講明年尾買定機票去日本,你唔俾假寧願唔做

引用:
原帖由 白眉道人 於 2019-6-12 12:44 PM 發表

唔好玩,根本所以佔中,大型暴動都有美國佬影子,佔中物資邊個供應呀?咪又係美國佬囉,肥佬黎收邊個錢呀? 美國高明嘅地方係控制你地但又令你地覺得自己係自願上街 ...
冇話咩叫操控唔操控,有人覺得要爭取自己想要嘅而發聽,唔通就要怕人話受人操控而唔出聲,而去完全接受唔係自己想要嘅嘢

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]