• 瀏覽: 3,861
  • 回覆: 74
+2
支持。

城邦傑青口中既乃共,投誠

愈來愈多人認清老美的假臉目了。

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 11:10 AM 發表
無知少女, for sure.
50 年代幾多華僑、學者放棄在美國的美好生活,回中國協助建設新中國。
最後什麼三反、五反,文革一次清袋。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-6-9 11:13 發表

50 年代幾多華僑、學者放棄在美國的美好生活,回中國協助建設新中國。
最後什麼三反、五反,文革一次清袋。
佢哋係自願,千祈勿同情佢哋。

引用:
原帖由 阿妮呢 於 2019-6-9 11:02 AM 發表
支持。
因美國呢類運動員好多,如果要代表老美參加奧運,真是可能呢一世都沒有份。

但相反中國可能缺人,只要肯歸化 (特別她的母親是中國人,更加容易) 中國,可立即代表中國參賽,為理想下,就沒有政治考慮。

像足球,而家中國都開始有幾位入籍兵了,早幾年中國仲笑香港的入籍兵,而家中國都要收。

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-6-9 11:16 AM 發表

佢哋係自願,千祈勿同情佢哋。
只是發夢設新中國太早。

睇個有篇文章,有一個乒乓球球員,代表中國在 50 年代揚威國際,是土生土長香港人,在筲箕灣長大,50 年代走番大陸,可惜文革被鬥頂唔順而自殺。

所以當日紅線女走番大陸而捱得過文革已經好好了。

引用:
原帖由 johnwong9394 於 2019-6-9 11:21 AM 發表

只是發夢設新中國太早。

睇個有篇文章,有一個乒乓球球員,代表中國在 50 年代揚威國際,是土生土長香港人,在筲箕灣長大,50 年代走番大陸,可惜文革被鬥頂唔順而自殺。

所以當日紅線女走番大陸而捱得過文革已經好好了。 ...
應該是呢個:

https://zh.wikipedia.org/wiki/容国团

有錢咪投共囉,有錢要幾多本護照都得,當中國人留架

引用:
原帖由 rambotan2008 於 2019-6-9 11:26 AM 發表
有錢咪投共囉,有錢要幾多本護照都得,當中國人留架
而家倒轉,亞爺比好多錢來吸引呢類有資格入中國籍的人入籍中國。

引用:
原帖由 大投壼 於 2019-6-9 11:27 AM 發表

拉黑高手,
你捐咗錢未呀?
佢重係分身高手

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]