• 瀏覽: 2,168
  • 回覆: 30
工信部發放 5G 商用牌照後,四家獲 5G 商用牌照的企業紛紛表態支援中國 5G 的發展。華為對此表示,工信部正式發放 5G 商用牌照,標誌著中國正式進入 5G 時代。華為公司掦言將憑藉端到端全面領先的 5G 能力全力支援中國運營商建好中國 5G。因惠於中國正式發出了 5G 牌照,據新華網報導,華為目前已在全球 30 個國家獲得了 46 個 5G 商用合約,5G 基站發貨量超過 10 萬個,反超 Nokia 的 42 張合約居全球首位。

很抱歉,華為不但殺不死,而且愈來愈強

靠不正當打壓都嬴華為唔到,估計今年利潤平上年,外買芯片資金省返,下年研發資金又可以大幅提高,投入依然超過國內2-10名總和,我唸唔洗幾年成為研發資金世界第一通訊設備公司

新聞來源連結:
https://hkstylemen.yahoo.com/中國工信部發放4張-5g-商用牌照-華為合約數反超-nokia-074308706.html

附件

g3qL-hqzxptp6936466.jpg(36.15 KB)

引用:
原帖由 skyhu2018 於 2019-6-9 02:37 AM 發表
14億人口市場,美歐日加起來比不上,講咩?第一次見少數人口市場想封殺多數人口市場啦!
同意, 只要中國人肯齊心, 萬事皆可成, 而家班美歐佬就是怕中國人團結.

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-6-9 05:29 AM 發表

毛畜又用呢啲PO打J
其實你係咪白人黎架??咁怕中國人進步既??

引用:
原帖由 WongManTak 於 2019-6-9 06:16 AM 發表
非洲不付錢市場商用牌照!
如果係真, 咁原來中國樂於助人應該欣賞這美德, 唔通要學美國而家要打英國的醫療保健主意, 如果英國同意, 大把英國肯定被害苦. 更大量個人資料會被美國掠劫.

甘屎上最臭3叔呢?! 唔係日賣幻機咩超多合約咩?!

引用:
原帖由 具陽哥 於 2019-6-9 05:29 AM 發表

毛畜又用呢啲PO打J
華為一年內銷二億部手機, 再加b2b 專利及部件費
,年銷四千億人民幣

你們可以怎做?

開多百幾間電訊商
然後再發牌佢地

合約數一定宇宙第一

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]