• 瀏覽: 10,880
  • 回覆: 360
+5
引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:27 發表

講完你究竟自己知唔知講咗乜 有啲答你都無謂嘅感覺 同個痴線佬做辯論嘅感覺 應該返精神病院呀你
唔夠講就人身攻擊?
不如叫埋隊友出嚟啦,來來去去都係呢幾招,你唔覺低端我都覺得悶

引用:
原帖由 skyhu2018 於 2019-6-9 09:43 AM 發表

哇,買商品係收入還是支出呀,大佬?
另,係咪財政部 國家稅務總局 總後勤部 聯合通知閣下,該次買嘅奶粉並無交稅?
有交稅就公開交稅收據,以釋人民疑慮。

引用:
原帖由 moonsoonrain 於 2019-6-9 11:13 AM 發表
買野有幾奇,灣仔美國大兵每次來港又係買到一袋二袋或一車車,樓主見得少
美軍有冇買一定唔係自用既嬰兒奶粉?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-6-9 12:29 PM 發表

美軍天下最賤,你人民子弟兵同佢鬥賤?

人民子弟兵係愛民守法既文明之師,走水貨一定係為咗抗議澳洲部署f35, 要將澳洲奶粉買斷市令澳洲出現恐慌既戰略性任務,回國後就會好似虎門鴉片咁,當眾銷毀。 ...
有貨板在前 全世界都接受美國住關 行為只要比美國好 基本上全世界都可以接受 根本唔需要做到完美無瑕 只要畀美軍好就夠 咁你滿唔滿意呀

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-6-9 12:30 PM 發表

唔夠講就人身攻擊?
不如叫埋隊友出嚟啦,來來去去都係呢幾招,你唔覺低端我都覺得悶
你覺得我唔夠你講 3000萬罐奶粉都講得出 仲同你講啲乜嘢好 肯定精神有問題啦 同精神有問題嘅講 有咩好講

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-6-9 12:33 PM 發表

有交稅就公開交稅收據,以釋人民疑慮。
你當你係邊個 點解要畀你睇 用錢買嘢交幾多稅 點解要釋公眾疑慮

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:38 PM 發表

你當你係邊個 點解要畀你睇 用錢買嘢交幾多稅 點解要釋公眾疑慮
因為 全世界 包括部分中國人民 都睇到人民解放軍海外喪買奶粉走水貨。 正常嘅假設就係呢啲水貨會係免稅咁運返國內。 身為人民子弟兵, 當然有責任去 消除一部分 中國人民嘅疑慮。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:35 PM 發表

有貨板在前 全世界都接受美國住關 行為只要比美國好 基本上全世界都可以接受 根本唔需要做到完美無瑕 只要畀美軍好就夠 咁你滿唔滿意呀
咁有冇美軍喺海外喪買非自用嘅日用品運返國內嘅報導呀?

引用:
原帖由 funbull9394 於 2019-6-9 12:43 PM 發表

因為 全世界 包括部分中國人民 都睇到人民解放軍海外喪買奶粉走水貨。 正常嘅假設就係呢啲水貨會係免稅咁運返國內。 身為人民子弟兵, 當然有責任去 消除一部分 中國人民嘅疑慮。 ...
全世界都睇到美國大兵 醉酒鬧事 咁美國政府有冇解釋過呀 何況香港係管唔到內地事務 中央認為需要講就講 中央認為唔需要講 就同美國一樣 唔需要同你解釋 全世界都睇係畀錢買嘅 唔喜歡可以唔賣 至於啲物資係軍用定民用 唔使同你解釋

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:36 發表

你覺得我唔夠你講 3000萬罐奶粉都講得出 仲同你講啲乜嘢好 肯定精神有問題啦 同精神有問題嘅講 有咩好講
你覺得我唔夠你講?
好笑,的確好好笑
你冇回本版標題,只有引發罵戰
扯爛塊面為老解護航
好心你啦,咁勉強
手法之低、目光之醜陋、言論之低端、理由之無恥,加埋戰力又符合軍版內容喎

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:38 發表

你又用錯邏輯啦
你應該提出美軍究有逃稅咯
吓?冇呀?
英軍有卦?
冇?咁德軍咯!
你識得分無敵、無恥嗎?
我估你唔識。

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-6-9 12:35 發表

你又用錯邏輯啦
美軍屠殺平民,從來未好過
北韓軍啦,你沾北韓軍光比較符合你低端人格
咦?你d隊友仲未嚟幫拖呀?
慘豬豬
今日青山醫院冇開放?

引用:
原帖由 kenbondwong 於 2019-6-9 01:54 PM 發表

你覺得我唔夠你講?
好笑,的確好好笑
你冇回本版標題,只有引發罵戰
扯爛塊面為老解護航
好心你啦,咁勉強
手法之低、目光之醜陋、言論之低端、理由之無恥,加埋戰力又符合軍版內容喎 ...
你覺得你正常 就港3000萬罐奶粉 你有冇概念係幾多 同一罐一公斤 3000萬公斤 大約要75000個40呎貨櫃 先至裝得完 咁你覺得自己正唔正常 定係亂噏無為

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]