• 瀏覽: 50,498
  • 回覆: 303
  • 追帖: 2
+6
引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-6-8 02:11 AM 發表
過去至目前,小弟都不會認為阿爺是美國對手,人家在 I 戰掘起,在II,稱霸,過百年基業點會一夜之間輸。
我又唔係咁諗,美國已經威水左好多個十年了,根據歷史潮流,從來無一個王朝係永遠昌盛,美國亦不例外,佢由依加開始衰落我一啲都唔奇怪

引用:
原帖由 鐘覺霧 於 2019-6-8 02:11 AM 發表
過去至目前,小弟都不會認為阿爺是美國對手,人家在 I 戰掘起,在II,稱霸,過百年基業點會一夜之間輸。
就係呢種心態
令美國科技發展已停滯不前

又悶又樣衰,快XD死喇!

咁金毛睇黎3000億上硬枱。

唔知點解,總覺得中國會從“能源”落依刀,早唔做遲唔做,偏偏依家同京仔燒黃紙。

求指教,如中國對油正式公布唔再用美元結算,會發生乜事?有無條件咁做?唔係玩真心求教的。

我唔明係既然貿易戰對美國有利,咁點解又要同中國談判呢?

引用:
原帖由 中南社社長 於 2019-6-7 11:58 PM 發表
特朗普想盡快達成協議

美國總統特朗普(Donald Trump)表示,自己「肯定會」跟中國達成中美貿易戰協議,而美國目前「遙遙領先,與中國甚至不是比賽」。特朗普接受霍士新聞台(Fox News)訪問,稱「I'll definitely get a deal with China」。特朗普較早前表示,會在月底日本20國集團(G20)峰會後,決定是否向3,000億美元中國貨加徵關稅。特朗普關稅威脅下 ...
特朗普此時則表示願意舉行習特會。

柒兩鋪你跪低叫香討啲狗點做呀

新一代燈神。。。

引用:
原帖由 中南社社長 於 2019-6-7 11:58 PM 發表
特朗普想盡快達成協議

美國總統特朗普(Donald Trump)表示,自己「肯定會」跟中國達成中美貿易戰協議,而美國目前「遙遙領先,與中國甚至不是比賽」。特朗普接受霍士新聞台(Fox News)訪問,稱「I'll definitely get a deal with China」。特朗普較早前表示,會在月底日本20國集團(G20)峰會後,決定是否向3,000億美元中國貨加徵關稅。特朗普關稅威脅下 ...
特朗普你無付帶任何條件比中國,咁燐容易達成協議。反正你急,中國唔急,同你慢慢打貿易戰都得。

米國十三太保它農今次玩過火。

磨菇仔諗咗呢個下台階好耐 支持下啦 希望佢落到台唔玩呢樣

條友真係好能串,我睇都加硬3250,習總應該又係拖吾會彩呢條粉皮

全球供應鏈因加關稅,供應會減少,商人增加現金觀望。為日後貨品價格埋下上升。全球資本出現問題需求疲乏因信心不足形成滯脹

Deal his mother.

花旗鷹沒有熊貓,長期利率和物價要長企高水平,金融資產要收緍

引用:
原帖由 明日野性的老闆 於 2019-6-8 02:58 AM 發表
花旗鷹沒有熊貓,長期利率和物價要長企高水平,金融資產要收緍
收縮

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]