• 瀏覽: 17,126
  • 回覆: 214
+4
引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-6-7 04:00 PM 發表
我部手機有很多預裝程式我都唔用.
呢句真

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-6-7 03:48 PM 發表
文章日期:2019年6月7日 14:50

Facebook將暫停在華為手機預裝應用程式

中國智能手機製造商華為頻遭封殺,繼Google後,《路透》報道,社交平台Facebook將暫停在華為手機上預裝應用程式。

報道引述Facebook指,已擁有華為手機的客戶仍可使用其應用程式並接收更新,但新的華為手機將無法再預裝Facebook、WhatsApp和Instagram等應用程式,惟 ...
Facebook、 ig、WhatsApp都系買機返來先安裝,邊有預裝呢樣嘢㗎,你噏得出就噏

WhateApp對上一次話要收費幾本上全部人都說唔用到底有幾重要!

呢度一班人連「預裝」都唔識解,笑😄

引用:
原帖由 Wachi師兄 於 2019-6-7 04:21 PM 發表

Facebook、 ig、WhatsApp都系買機返來先安裝,邊有預裝呢樣嘢㗎,你噏得出就噏
原來你真係乜都唔知🤣

Fb最好唔好預裝,廢事鏟

引用:
原帖由 hokoonho 於 2019-6-7 04:26 PM 發表

原來你真係乜都唔知🤣
其實我可能真不知,因以上應用程式,除WhatsApp有裝,其他都無裝

Facebook 唔好睇得自己咁重要 

引用:
原帖由 姬莉 於 2019-6-7 04:27 PM 發表
Fb最好唔好預裝,廢事鏟
X2

引用:
原帖由 WPGLY 於 2019-6-7 03:51 PM 發表
今次華為手機真係變「磚」喇😅😅😅
手動裝番咪得囉.

引用:
原帖由 hfceddie 於 2019-6-7 03:48 PM 發表
文章日期:2019年6月7日 14:50

Facebook將暫停在華為手機預裝應用程式

中國智能手機製造商華為頻遭封殺,繼Google後,《路透》報道,社交平台Facebook將暫停在華為手機上預裝應用程式。

報道引述Facebook指,已擁有華為手機的客戶仍可使用其應用程式並接收更新,但新的華為手機將無法再預裝Facebook、WhatsApp和Instagram等應用程式,惟 ...
厰商唔預裝,客戶可自己裝吧

Facebook 呢啲無時無刻都偷聽,上傳資料去你唔知嘅地方嘅app,買機預裝咗都最好快手刪咗佢

除非你覺得個人私隱唔重要

引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-7 04:00 PM 發表
呢個係一個好事啊 Facebook被確認唔sign-in都會不停report你GPS位置

唔預裝絕對好事喎

起碼唔會逼一D唔用fb既人出賣佢地既資料
所以用Android機嘅好處就系可以自己禁左。Facebook使用gps嘅權限,iPhone唔得, 三星同sony都唔得。

面書一向唔7用啦
冇app咪網頁版
9唔答8
濕9美國公司

噉就一定買華為啦,難得有機唔奸人用Facebook, 要用用web版好啲,關咗唔可以繼續監控。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]