• 瀏覽: 4,624
  • 回覆: 52
+2
台灣資深藝人陳莎莉於2000年與男演員車軒離婚後,翌年轉戰大陸發展,絕跡台灣演藝圈,陳莎莉在大陸拍劇19年,主要演惡家婆及太后等,形象深入民心,11月將踏入70歲,據台灣報道指她賺了不少積蓄,但大陸有嚴格的外匯管制,她無法一次匯出這麼高金額,有傳她想依循「地下錢莊」將1.4億元台幣(約3500萬港元...

竟然將d錢放係大陸?低佢死
去大陸好好景?結果咪空歡喜一場。

新聞來源連結:
https://hk.entertainment.appledaily.com/entertainment/realtime/article/20190605/59678879

既然 貴討論區不歡迎理性討論,鼓吹「愛國大於一切」,只要「親共愛國」言論,

謹此向貴討論區道別,祝安健
放大陸, 低死拉

在大陸搵食既台灣幕前幕後人員有好多,佢哋啲薪酬平時係點收?點匯返台灣?

冇陰陽合約打正稅自然有合法渠道滙款。同埋19年都唔匯,儲埋一次過匯又係搞笑

明明係非法匯款

信錯人啦
佢話找到一個可靠的人幫佢滙,係咪信錯左自己人呀?

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-6-6 11:36 AM 發表
信錯人啦
佢話找到一個可靠的人幫佢滙,係咪信錯左自己人呀?
台灣人被台灣人騙身家

人哋一早澄清咗,無呢件事啦。
陳小姐仲笑只有傻仔先會俾人呃。

@mah49  

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-6-6 10:38 AM 發表
台灣資深藝人陳莎莉於2000年與男演員車軒離婚後,翌年轉戰大陸發展,絕跡台灣演藝圈,陳莎莉在大陸拍劇19年,主要演惡家婆及太后等,形象深入民心,11月將踏入70歲,據台灣報道指她賺了不少積蓄,但大陸有嚴格的外匯管制,她無法一次匯出這麼高金額,有傳她想依循「地下錢莊」將1.4億元台幣(約3500萬港元...

...

引用:
原帖由 螢姬 於 2019-6-6 11:50 AM 發表
仲笑只有傻仔先會俾人呃。

你想講乜

我只係講事實遮
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-6-6 11:51 AM 發表

你想講乜

引用:
原帖由 螢姬 於 2019-6-6 11:53 AM 發表
我只係講事實遮

你有乜野講過呢

引用:
原帖由 螢姬 於 2019-6-6 11:50 AM 發表
仲笑只有傻仔先會俾人呃。

@mah49

柒咗就當然唔認啦!偽人常用技巧

非常同意,我今日又見識到啦。
引用:
原帖由 kglam98 於 2019-6-6 12:01 PM 發表

引用:
原帖由 螢姬 於 2019-6-6 12:04 PM 發表

非常同意,我今日又見識到啦。

係囉「竇太后」咪係好「紅」既「偽人」囉

引用:
原帖由 kglam98 於 2019-6-6 10:38 AM 發表

...
其實大陸嘅政策,係咪比錢你賺冇問題,但係搬錢走就唔得呢.....

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]