• 瀏覽: 1,119
  • 回覆: 18
【本報訊】二○一六年農曆大年初一至初二爆發的旺角暴亂,多人因掟磚及破壞警車等,而被判暴動及刑事毀壞等罪成立而判監。其中判囚四年三個月的被告莫嘉濤,及判囚三年九個月的被告何錦森,昨於上訴庭分別就刑期及定罪申請上訴許可,法官聽畢二人代表律師陳詞後,即時駁回申請.........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190606/00176_024.html

清晨看新聞,看到奸邪妖獸再遭挫敗。今日要開展美好的一天。

辨護理由笑Q死,話聽聞扔磚,所以佢又扔~

爛頭卒,坐啦,你估大當家,何等風光~

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-6 05:58 AM 發表
【本報訊】二○一六年農曆大年初一至初二爆發的旺角暴亂,多人因掟磚及破壞警車等,而被判暴動及刑事毀壞等罪成立而判監。其中判囚四年三個月的被告莫嘉濤,及判囚三年九個月的被告何錦森,昨於上訴庭分別就刑期及定罪申請上訴許可,法官聽畢二人代表律師陳詞後,即時駁回申請.........

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190606/0017 ...
今日係碧血長天……反攻諾曼第!

「律師並引述上訴庭在處理黃之鋒刑事藐視法庭案時,亦因黃年輕而給予近三分一的刑期扣減,莫犯案時比黃犯案時年輕一歲,應獲減刑」

河童又點同呢件無人識嘅二打六呢! 
唔出名就咪衝出黎柒啦,無得減刑架

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-6-6 06:56 AM 發表
「律師並引述上訴庭在處理黃之鋒刑事藐視法庭案時,亦因黃年輕而給予近三分一的刑期扣減,莫犯案時比黃犯案時年輕一歲,應獲減刑」

河童又點同呢件無人識嘅二打六呢! 
唔出名就咪衝出黎柒啦,無得減刑架 ...
訓醒未呀?

案例可援~

犯民議員聽到了沒有,要引以為誡呀!

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-6-6 06:59 AM 發表

訓醒未呀?

案例可援~
唔係每單案都劃一準則,魚毛蝦仔侍遇唔同

其實你可能唔知我講乜
我嘅意思係叫班傑青,咪見有人叫衝,
就學人衝出黎掟磚,河童呢類名人上訴會放生,
但啲不知名嘅二打六,上訴係無得放生

引用:
原帖由 tony.hk 於 2019-6-6 07:09 AM 發表

唔係每單案都劃一準則,魚毛蝦仔侍遇唔同

其實你可能唔知我講乜
我嘅意思係叫班傑青,咪見有人叫衝,
就學人衝出黎掟磚,河童呢類名人上訴會放生,
但啲不知名嘅二打六,上訴係無得放生 ...
師兄,吾係話你~

係話兩個上訴啫~

引用:
原帖由 冷漠的香港人 於 2019-6-6 07:00 AM 發表
犯民議員聽到了沒有,要引以為誡呀!
法宮係話普通市民,尊貴議員點同呢 ?

引用:
原帖由 ka626168 於 2019-6-6 07:15 AM 發表
師兄,吾係話你~

係話兩個上訴啫~
個律師本身就係搞笑,攞河童案例去同暴動掟磚比較,仲話應該減刑三份一,個律師先係未訓醒

引用:
原帖由 ichthys2 於 2019-6-6 05:58 AM 發表

新聞來源連結:
https://orientaldaily.on.cc/cnt/news/20190606/0017 ...
放人啦
玉碎哥話你哋不公平公正審訊呀

官指巿民表達意見須合法

所以班傻西咪俾人灌輸⋯⋯「違法達義」囉
引用:

新聞來源連結:

引用:
原帖由 tony.hk 於 6/6/2019 07:19 發表

個律師本身就係搞笑,攞河童案例去同暴動掟磚比較,仲話應該減刑三份一,個律師先係未訓醒
慄屍呃錢

支持駁回申請, 俾暴徒繼續坐監.

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]