• 瀏覽: 904,613
  • 回覆: 7,648
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-7-13 12:28 PM 發表

依家個勢似搞個香港黃色流亡政府喺台灣 台灣再宣布擁有香港自治權 美國再玩野用承認呢様野 威脅中國政府😩
一定唔會!呆灣認香港係屬土就要認自己係中國。

引用:
原帖由 abba007 於 2019-7-13 07:16 PM 發表
到商店搗亂9914911
已經是黑社會搗亂行為

引用:
原帖由 kenywj 於 2019-7-13 06:48 PM 發表
上水又沖突嘞,真係無眼睇
唔好睇啦,真係爆血管!

引用:
原帖由 danelee 於 2019-7-13 06:32 PM 發表

中國要比全世界睇一國兩制。但天真以爲英國佬係好人。
應該不是.

阿爺是屍山血海走過來的老祖宗,自有計算.

香港的重要性,在於與西方接軌.

要想西人97後繼續對香港有信心留下來,更要多些進來玩兒玩兒,就一定要有他們覺得安心的事物環境.
所以皇后大道中無需改名做解放中路,反共傳媒保留,港英餘孽留任,示威遊行照常,間碟之都繼續.

直至到香港完成它的歷史使命,或有人踩過紅線為止.

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-13 08:03 PM 發表

唔好睇啦,真係爆血管!
見住成班人包圍4個警察打,癲架

https://www.youtube.com/watch?v=ucKLQ9KGpMk
沈大師都好灰下,同馬兄睇法都好似
如果地主會大洗牌,都係件好事

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-7-13 08:19 PM 發表
https://www.youtube.com/watch?v=ucKLQ9KGpMk
唔係灰,係計算到,其實最終系好事,大亂而大治!

引用:
原帖由 singsingcat 於 2019-7-13 08:19 PM 發表
好快會被批鬥

今晚上水清場,警察出奇地出大場面,班友應該飽受刺激,連登已叫明天帶齊架餐,升級了!末日大師的 21 號……

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-13 08:28 PM 發表

唔係灰,係計算到,其實最終系好事,大亂而大治!

買金OK!

引用:
大師宜集不錯,大師都系 moon 姐和 scotiehong 果種高人,佢其實一直講好灰,佢話三年後 20 兩金可買一層樓,最近佢越講越堅定,睇怕佢都係算到 d 野,但礙於身份,佢唔方便講。不過宜集佢好勞氣,爆曬粗,特別對地產佬!

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-13 08:45 PM 發表
今晚上水清場,警察出奇地出大場面,班友應該飽受刺激,連登已叫明天帶齊架餐,升級了!末日大師的 21 號……
我唔睇新聞,唔知乜事,今日13號咋,希望21號如大師所講。

引用:
原帖由 清風晨曦松迎客 於 2019-7-13 07:04 PM 發表

我就話係肚內冇墨水
祗可作短句,作長文
易自暴其短
因為要同公眾洗腦
所以一定簡短。
揀用MEMO紙,我覺得都有咁考慮。
用A4紙,可能好多人冇興趣

引用:
原帖由 jcfordiscuss 於 2019-7-13 02:11 PM 發表

呢件事可以看到我們對宣傳自己的失敗。我去過超過一百個國家,可以說在絕大部分國家內看到的當地或外地的新聞有関中國的報導,全是負面的。亦在很多國家內看到發卯宮大九元抹黑中國。但從來沒見過有中國的正面宣傳。有師兄話 SO WHAT, 我話 SO YES。當一個國家的人民相信中國是邪惡的,老美不需吹灰之力就可破壞中國所做的勞力。如果你有去非州,南美州,南太平洋看看,你就會明白。 ...
老美西只讓一般人看到的都是倚靠著西方已掌控了超過一世紀的傳媒及文化教育系統。唔通c兄覺得阿爺唔想扭轉局面嗎? 問題係老美西唔係傻的,有任何蛛絲馬跡阿爺想進行傳媒及文化教育宣傳,老美西於世界各地養嘅看門狗就會馬上吠! 連半點機會比阿爺插旗子都唔會退讓半吋! 阿爺可做的就是展示以行政系統優勢,及在各方面以合作共贏宗旨待別國,讓明眼人看出中國與老美西善霸之分別!不必說誰是正,看得出誰才是邪惡便可以,按八二定律可能只有兩成第三世界政治家可看出和中國合作子孫才有出路,而這兩成第三世界國家便因此將來會步向光明,剩下果八成繼續跟著老美西後面等佢屙屎後搶食嘅遲早都會知醒。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-13 08:50 PM 發表

大師宜集不錯,大師都系 moon 姐和 scotiehong 果種高人,佢其實一直講好灰,佢話三年後 20 兩金可買一層樓,最近佢越講越堅定,睇怕佢都係算到 d 野,但礙於身份,佢唔方便講。不過宜集佢好勞氣,爆曬粗,特別對地產佬! ...
越睇越驚。
再睇埋今日上水直播。有組織的派物資。各人分工。似要長期作戰。

再去連登睇咗一陣。全部已經中晒毒。只為反送中,及港獨。甚麼黑白都沒有了。說得難聽點,人性都沒了。這就是香港的新一代? 可悲。
越是這樣我越痛恨美歐日及唯利是圖的商家。為了錢,害了一個城市及年輕人。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]