• 瀏覽: 904,617
  • 回覆: 25
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-6-21 09:23 AM 發表

冇用的,我啲黃人舊朋友,好多都係博士同教授學者都視老美係善霸
所謂博士,係咪IQ博士個種,不吃人間煙火,活在象牙塔內幻想著民主嘅美好,共產嘅邪惡

引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-6-21 10:57 AM 發表

可以講係的!與我人生經歷相反,我這堆大學時識嘅舊朋友中,最黃的都係做咗廿幾年以上政府工,公營機構或者一直冇離開校園做到教授級的!佢地豐衣足食,經常到處遊學參加學術會議就係自組團雲遊天下,我廿多年來次次都因工事不能參加。但佢地總算係人生勝利組成員,生活悠閒又無憂!我就頻撲了大半生又經歷過生意失敗。 ...
佢地學富五車,但係個心盲咗,對眼只睇想睇到嘅嘢,偏偏呢種人自視甚高,最難醫

引用:
原帖由 奇想二三 於 2019-6-21 06:25 PM 發表

說的對,黃人心態盡皆如此。這次他們怎能不一雪心底多年怨恨?顯得興奮莫名,彷彿自己的力量就是壓垮駱駝的最後一根稻草。全都活在幻想中,盡情發泄後對中共實質何損?
中國埋首發展高科技,五年後又上一個新台階,甚至超越美國,黃人又跌回谷底。其實不需五年,今次中美多方位包括:經濟、科技、外交、地緣等方面的博弈,黃人很快會看到美國已經日薄西山的處境,他們今日的朝天氣燄只能重埋心底,化成怨恨等待下一次爆 ...
可惜畀呢班廢物搞到香港元氣大傷

今日中午tvb新聞,訪問啲被暴徒霸街阻路受影響嘅司機,清一色鬧政府支持班暴徒,袁志偉其實都好黃?

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-22 09:53 AM 發表

咁又吾洗。。。

我都係小小環保主義者,吾好為左換機而浪費。反正大家呢排有需要換機嘅,就考慮吓華為啦!(或者華為一出就己經外國爆賣呢!)

我自己本身打算9月換米9(依家用米5,臨時記憶體開始吾夠充裕),但依家會加入華為新機作比較考慮。 ...
華為P30Pro或者後繼機種喇,影相無敵,啱晒女士

引用:
原帖由 skymachine 於 2019-7-1 08:24 PM 發表

成班戲子

引用:
原帖由 qiuwood 於 2019-7-2 09:01 PM 發表

倪狗本身就係一條狗,佢最不甘心就係做唔到漢奸。
所以佢只配做金庸嘅跟班,視野同人格都相差太遠

引用:
原帖由 noodleprince 於 2019-7-3 07:57 PM 發表

真的能禁A片嗎?在國內,倉老師的影響力,不比習維尼低
好心你啦,習近平就習近平啦,習維尼!

引用:
原帖由 noodleprince 於 2019-7-3 08:50 PM 發表

的確,好多大陸人,都真係覺習大大似維尼。事實真係似,似維尼有乜唔好,幾可愛。
呢件事,側面反映左乜,國內的言論,並唔係好似某些黃人咁,我成日同d大陸廠佬,係餐廳屌9習大大,屌9老共,結果!?
生意咪有係咁做,小弟自動送中,次次平安返家 ...
你要明白,維尼係小黃人故意用來惡意抄作串習近平。
你要寸江澤民,寸李鵬我無意見,但習近平執政以來為國家勞心勞力作出咁多貢獻,唔該比番的尊重,唔好學埋啲無腦小黃人

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-5 08:11 AM 發表
凶兆,批左不反對通知書俾班友由尖沙咀行到高鉄站!
又睇下高鉄站要唔要擺空城計,唔擺,好似石 Sir 話齋,死人,應該係必然的!
其實點解會批?
雖然批唔批班暴徒都會搞事

引用:
原帖由 andysan4 於 2019-7-5 05:44 PM 發表

香港新一代大學生代表
一班自以為是嘅大學雞

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]