• 瀏覽: 904,408
  • 回覆: 10
  • 追帖: 286
+304
一葉到😎

唉.....香港人嘅民智點解會仲差過第三世界,食飽冇嘢做就上FB睇動新聞,又懶中意食懶人包,腦退化得返機械式人云亦云........... 係蠢真係冇藥食

引用:
原帖由 bryan7138 於 2019-6-14 02:36 PM 發表

但張堯明話阿爺冇叫播,如果底有叫,宜家話冇叫,咁以後林鄭重邊會信阿爺,點再肯用心做嘢呀?
阿爺係冇叫,但阿爺全力支持修例,台灣殺人案係呢次修例嘅切入點。可惜香港政府現時缺乏政治人才,好難去包裝好先出台,加上外部勢力太大,修例面對重重困難。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-16 07:11 PM 發表

去Hei吓輕鬆吓,介紹你睇一套日本舊動畫~棋魂(中國翻譯為“棋靈王”)。 主要係講圍棋,佈局。 其中一段嘅對白:

越智: 我背後有塔矢亮, 你背後又有誰呢?
(這段是形容他們背後, 誰是他們師父或者軍師) ...
因為佢地唔知光仔背後有佐為😂

引用:
原帖由 健康精選 於 2019-6-21 07:36 AM 發表
轉載鄰貼,句句到位,少有高質貼

https://www.discuss.com.hk/viewthread.php?page=1&tid=28300843&utm_campaign=android&utm_medium=share&utm_source=copy
我都覺得幾好大家有時間睇睇,我諗香港有相當部分嘅人就係咁諗

引用:
原帖由 scottiehong 於 2019-6-22 12:51 PM 發表

即係咁,而家全地球玩緊同一個金融貨幣game, 要了解呢個game 嘅運作模式,話難唔難,話易唔易,用三五年讀一個學位既時間,大部分嘅*正常人*應該可以明白佢點樣運作。如果精通中西貨幣史就更加好。我呢個懶鬼點可能萬字文post 上來。 ...
師兄有機會分享下比大家,等小弟學下嘢

引用:
原帖由 神..六 於 2019-6-22 08:06 PM 發表
。。。。。
支持

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-23 08:16 PM 發表

我都冇返所謂嘅教會好多年(零幾年開始)

反正我同神 第一次接觸 (出於我自己嘅好奇心,想尋找誰是真神),與敎會無關,我返吾返亦無阻我同佢嘅溝通。(只不過神 想我返,可以幫到偽敎徒搞清D奧義(亞洲的教徒99%都信錯方向),但我情願主動去幫世上其他人,都唔想主動去救果班自以為是嘅偽教徒)

現在機緣巧合,我至會同D迷失左嘅教徒講多兩句。

PS: 如果呢道有教徒想多D了解、探討神。我 ...
唔係教徒但想學下嘢可以報名嗎?

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-23 09:44 PM 發表

Errr, 呢種情況。。。如果有多一位師兄師姐願意咁嘅情況出嚟。可以再約。
認同毛毛手意見,三人或以上會好D
冇所謂啊moon姐,你話事,你覺得幾多人數適合都冇問題,你覺得ok就得喇,小弟都係想求知識同智慧🙏嚟咗呢度,見到咁多智者分享,更勝讀10年書,世界時事更加高深莫測,响呢度多謝各位無私分享🙏🎉🎉🎉😄

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-24 11:15 AM 發表

你地三位一齊ok無? 我6月30 & 7月1有時間, 之後就要到7月20&21。

你地簡好日期pm我啦
多謝moon姐,小弟7月20,21都ok,我再pm你,唔該晒Moon姐🙏😊

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-12 08:05 PM 發表

成個大灣區就係中意中山同佛山,個人中意二個城市都唔係商業城市但又旺中帶靜,由於交通同朋友關係,一直熟意中山,老虎唔做野就搬過去!
馬兄想請教下你,小弟係順德人,細個返過鄉下一次,祖屋都比人攞埋,祠堂族普有我名,想返去起間屋但又知點入手,唔知其他師兄會唔會知道,謝謝馬兄同咁多位🙏

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]