• 瀏覽: 903,818
  • 回覆: 375
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 stkwok1985 於 2019-6-12 09:08 發表

唔洗pm

https://www.youtube.com/watch?v=Gd4tyMU_ugU
就系呢條。即系罪證確鑿,冇人作嘢。

謝謝分享!

引用:
原帖由 TWSK73 於 2019-6-12 11:27 發表
Part II

A slap in the face of who believed judicial independence

The USA’s action also provides us with a perfect counter-example when we argue with those who don’t trust the legal a ...
香港成個大學體系都系英文主道,中文陪襯而已。

引用:
原帖由 毛毛手 於 2019-6-12 22:35 發表
內地社會比任何外部勢力更盼香港好

鳳凰新聞客戶端  今天

大陸有人願意香港失去它的資本主義特色,變成一個更像內地的城市嗎?這樣的人不能說沒有,但這肯定不是內地社會的主流意見,更毫無可能成為中央的政策。

希望堅持“一國兩制”,讓香港保持它以資本主義制度為基礎的獨特社會風貌,絕大部分內地人都會覺得那樣的香港才有意思,值得內地人去看,而一旦把它內地化,中國將會失 ...
西方政客是一國兩黨,雖然都系你死我活,但系唔會想自己國家衰。

香港呢班喪尸當中國是敵人。

引用:
原帖由 杜仲 於 2019-6-12 23:26 發表

好用心寫,充滿誠意關懷, 但睇得明有共鳴GE又有幾多? 佢地好多真是已經心盲左啦...包括自己幾個死黨, 真是唔敢應佢地D WHATSAPP, 怕反枱.....
老豆同仔都會反枱。

引用:
原帖由 bryan7138 於 2019-6-12 23:48 發表
而家老友共聚, 第一件事在聲明唔好講政治, 唔係好易反枱。😅
我選擇講,各人心平氣和地講出自己的看法。讓各方思考。

通常我會問;你地覺得中國民主之後會點?

個個都話唔掂。

既然唔掂,點解要民主?

他們只能收聲。

引用:
原帖由 SilverHaze 於 2019-6-12 23:32 發表
黃昏時份,大量遮住車牌嘅私家車進入中環,為暴徒提供補給,好有組織.

真覺覺得佢地未必係字頭友,反而似教會、教怯班仆街.

加埋佢地用車阻塞道路,喺呈祥道撒釘,真係要玩城市游擊戰咁.

大家小心. ...
兵源在各大學。

香港教育。😳😪🤮

最搞笑有位我認識的賓妹朋友响facebook為參與暴亂的小朋友喊冤,話佢地系和平示威而遭到警察暴力對付。

要我花咗九牛二虎之力去講清楚“顏色革命”在中國。

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-6-13 13:44 發表

哈哈哈,師兄咁樣講,我今朝係坪輋小坑村,見到兩架大卡車入面載滿小兵哥,我同佢地揮手,佢地笑住向我揮手添。
好消息。

中央政府宣告,鑑于香港警力不足,應香港政府要求;今天16點開始戒嚴,22點後二萬名解放軍入城負責清場。確保香港一切恢復正常秩序。

唔明點解唔做?

制裁?依家中國仲驚人制裁?

引用:
原帖由 abba007 於 2019-6-14 17:16 發表

非常期待
一定唔可以畀佢地有“希望”,否則得閒又來玩下,唔得佢死也。

引用:
原帖由 清晨小小樓奴 於 2019-6-14 17:33 發表

神老師,如果這樣不如即捕即解(遞解出境),比船比糧。送給德國或尾國。
人地唔肯收嫁,好似只能解返出生地。

引用:
原帖由 奇想二三 於 2019-6-14 17:24 發表

"應該是中國五千年歷史上,數一數二最大型的遊行"
咁長征應該點形容呢
同文革果時都冇得畀啦!

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-14 17:27 發表

二萬人不夠,單單接管律政司,法院已經起碼要三千人,還有各電台電台,警察總部,廉政公署總部,呢度起碼要5五千人
剩低12000人對23萬暴徒都未必夠 ...
依家做咗當務之急先。

法官果的應該揾人逐個傾計。

引用:
原帖由 hanE 於 2019-6-14 17:59 發表

👍確實不宜公開講太多
香港政制之下,林鄭好難做到嘢。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]