• 瀏覽: 904,427
  • 回覆: 24
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 andysan4 於 2019-7-1 01:31 PM 發表

唔係話性別歧視
但近年果d女元首

一個婦人之仁, 大愛收難民
收收下發現唔對路至叫停
已經唔知混咗幾多間諜入境內

學下侵侵,西墨西哥佬臉
講到明起城牆ban你班友

另一個脫歐,又脫又唔脫
婆婆媽媽

學下普京,一野霸咗個克里米亞
學下土雞,炒鳩晒班髮棺

你唔整頓班漢奸
盤棋邊有得玩 ...
最重要的是攪掂髮棺

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-7-1 03:20 PM 發表

但如果有警察殉職,法狗就唔敢判執法警察坐監,因為警察已經出師有名
我撐你
衣家被動反應
愈來愈激,現不是推警察去死
而是被動的不幸而引致死亡

引用:
原帖由 呢個藍色的樓奴 於 2019-7-1 04:46 PM 發表

如果林鄭死左 會唔會出解放軍?
睇下係鬰死定係俾人打死

引用:
原帖由 hanE 於 2019-7-1 06:58 PM 發表

嗰條友拉黑咗佢,佢係咪弱智㗎?,答佢真係教精佢!唔該佢得閒去吓圖書館啦!
收到

引用:
原帖由 deelllll 於 2019-7-3 03:04 PM 發表

身為一個90後我都覺得毛主席當年文革係岩既,或者會有人冤枉被害,但如果你從歷史來看,人命係唔值錢,試想下無洗好塊地,個變數將會好大,小小香港都搞成咁,何況當時大陸咁落後?面對外國既衝擊會係點?一生為奴定再分裂?
主席晚年用一生名譽玩最後一場遊戲。
佢話留比歷史評價?戰略從來唔係睇一時。
有錯勿小🥺 ...
難得有此覌點
老毛好熟歷史嫁

引用:
原帖由 奇想二三 於 2019-7-4 11:41 PM 發表

奇想喜研詭道,聯署、領士館太正路了。
英國佬不是天天把「一國兩制」倒退掛嘴邊嗎?
那麼,港府提一法案,把有關選舉、人權、自由、教育等等事項重設回1997年狀態囉!叫佢班英犬一定要支持喎! ...
唔得!捉蟲嫁。
他們會説:
要返就全套改返
唔好改D唔改D

引用:
原帖由 嘻哈嘻哈 於 2019-7-5 01:58 PM 發表

班大學生話只要林鄭答應永遠唔追究6至7月既暴徒就肯同林鄭會面,呢啲條件邊有可能應承!
唉!大學生
失智,冇腦

引用:
原帖由 GlicoPocky 於 2019-7-5 01:45 PM 發表

http://hd.stheadline.com/news/realtime/hk/1537410/即時-港聞-逃犯條例-6-22圍警總九巴派特別車-運輸署要求交代

《逃犯條例》修訂引起連串示威行為,有示威者在6月21日包圍警察總部,至22日凌晨方離開。有網民指當日凌晨九巴派出特別車104R過海巴士線,由警總開往旺角,並讚賞九巴。不過,運輸署事後指特別巴士服務須獲署方批准,已要求九巴詳細交代 ...
喔!喔!喔!喔!

引用:
原帖由 supremeabc 於 2019-7-13 04:02 PM 發表
睇到大家都講洩氣話,但問心講而家的生活好差嗎 ? 比起日本統治香港的三年零八個月如何 ? 根本就係小巫見大巫 ! 我記得婆婆講俾我聽當年黑暗時期係真係食雞康食樹皮,日軍用槍殺平民時因為手無寸鐵結果用前排已死的人向前推,用人多的優勢去壓死日軍 ! 要記住當時的人民根本唔敢諗未來可能會亡國都未定 ! 如果用而家承受壓力的標準應該全部自殺死了 ! 香港搞成今日咁就係因為香港人太舒服了,為咗好似 阿彌陀佛 ...
哈哈
儲糧,買金
捱過寒冬

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-7-13 04:31 PM 發表

不是環保問題, 是效果不夠震撼.
出左咁多錢, 我地咁容易就唔理佢. (你出A4大字鋪天蓋地, 都至少有點眼冤啊)

是土地問題. 連反對的方式都局限左. ...
我就話係肚內冇墨水
祗可作短句,作長文
易自暴其短

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]