• 瀏覽: 904,693
  • 回覆: 5
  • 追帖: 286
+304
前五報到

引用:
原帖由 csso 於 2019-6-9 10:10 PM 發表

話雖如此,但那班反中人士的囂張氣氮!實在令愛國人士有好大的無力感!!!
我有一個朋友,平時吾聲吾聲,但今日逃犯遊行好似發瘋咁,大量在我們的what apps出相出貼,今日一日已比過去成年互相聊天的貼還要多。
好像要向我示威一樣。看著他不停的what apps轟炸,看著一個平時工作幾乎隱形的同事,可以改變如此,我感到十分陌生又無力。

引用:
原帖由 CP-KELVIN 於 2019-6-19 12:30 AM 發表

俾我都揀泰國啦, 食野啱口味, 對外國人友善, 消費又唔貴, 醫療又唔差...我諗住將來有機會泰國大陸兩邊住下, 反正而家廉航機票只要唔係假期都唔駛2000蚊, 一年來回幾次都唔係好傷荷包 ...
我覺得退休還是把根留在香港好,醫療保障我認為香港最完善,也是我選擇留低的原因。
有錢不用做,平時我會離開一下香港,到不同城市住酒店一頭半個月,洗一二萬銀,下次又計劃到另外一個城市住一個月。
我認為這樣比在海外買樓要好,租酒店無煩惱,住完嘆完啪啪囉友就走,吾洗長住一地。

引用:
原帖由 神經箭 於 2019-6-19 10:43 AM 發表

其實澳門是最佳之一,因為社區成熟,要乜有乜。醫療比香港更佳。
澳門醫療就只有兩間醫院,一間山頂,一間鏡湖,整體質素不及香港,如果是居民賞可享受醫療福利,我細個在澳門長大,我家姐細女兒出生有心漏症,澳門醫院沒有醫療器材也沒有專科醫生。好彩最後得到政府資助,轉到香港葛量洪,前後醫左有半年,如果吾系政府睇數就破產都吾掂。
另外也是我由細聽到大,鏡湖謀財,山頂害命。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-19 09:52 PM 發表

早幾日响南山書城上面個戲院睇戲
¥34,仲要係3D
無諗過咁抵
尼個係咪會員價?
因為如果你係非會員,價格會貴大約相倍。

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-7-12 11:29 AM 發表
要處理全世界積累左七十年的美國勢力,真係不易,你搞得掂頭佢就搞你尾,所以,阿爺今次應該會重重手針對老美的痛處—美元。香港,未必係壓死美元的最後一根蘆葦,但作為一個開始也不錯。
支持國家的人宜家乜都唔使做,有錢,買 d 金收埋吧!我,已選擇好去旅遊和作一次大灣區遊! ...
遇到有合適香港人的好樓盤要多多推介一下

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]