• 瀏覽: 904,413
  • 回覆: 7,648
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 andysan4 於 2019-6-5 07:49 PM 發表

每逢六四倍思金

肚滿腸肥因六四
百萬籌款君莫理
三十年前壹往事
化作民運好商機

引用:
原帖由 風天小畜 於 2019-6-5 11:55 PM 發表

所以搞逃犯條例就係敲打西人在港勢力,阿爺係財金軍上無番咁上下預備又點會出手??
所以德國又出招政治庇護Yellow, 各方各國都用力出招拉扯香港, 香港作為磨心,會亂到七彩。

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-5 11:22 PM 發表
繼續天南地北,談談我在國外的現象(雖然大家一早估到,心裡有數情況會係如此。但今時今日極為嚴重,亦親身証實了)

話說小妹相識滿天下,皆因我天生嘅磁場、性格、口才就會吸人理身,不論男女

去越南4日,尋日同今日有果種心情願意交流吓,所以尋日識左3位中國女生、今日識左一個越南幾代嘅華僑(不懂中文,只有名字係中文)(前日冇心情,對一位越南本地人落左閘)

好,回主題。3位女生和一 ...
憎恨中國最大理由
見香港賣國代言人富貴而未輪到佢!

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-5 10:21 PM 發表

其實係天南地北1尾頁,見到有師兄提到各國禽獸是那年裡面的影射代表獸,剛剛在越南候機室匆忙看了一集。

這套動畫帶來嘅效果,應該就是這裡某位師兄常常堅持的所謂軟實力吧!

用一種簡單切入嘅手法(可愛動物代表各國各方各派),簡短而輕鬆嘅描述(以前中共一提到本國,就喜歡水蛇春咁長去剖析),各國角色用帶點幽默嘅動作同對白去演繹故事。

先不論政,單單普通嘅年輕人,就會覺得似係喜羊羊類型嘅成 ...
每一季都搞到我喊哂

謝謝樓主,已經收藏以便追貼。

謝K兄,小的報到 學習

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-5 06:40 PM 發表
阿蟲幫金毛英國之旅做總結,也幫英國做總結,英國,還是我們要小心的國家!

阿蟲一直以為小貧民看熱鬧不嫌事大,今天算是長見識了,原來腐國的小腐民也是些看熱鬧不嫌事大的主,金毛還在腐國,然後在大本鐘就出現了約翰說金毛壞話的視頻投影,然後就是一群小腐民的神回復和神吐槽~這樣的事可以多來一點!三天的時間不能讓他們閑著!看來金毛這次去他爹家沒有達到預期效果,甚至偏離得太遠了,還有一點可以證明的是:小腐民 ...
馬兄

引用:
原帖由 芽菜子 於 2019-6-6 08:28 AM 發表

每一季都搞到我喊哂
我只睇左第一季第一集而已,睇哂之後如另有感想,會回來再補充。

引用:
原帖由 lclau2011 於 2019-6-6 07:57 AM 發表

支持K兄,高度分析,如雷灌頂。(好多時被出面那些黃色物體妖言斷章取義,激死,心清想駁,但自知口才文筆不通通)
放心 !  呢度啲師兄唔會介意你文筆唔通順,有不足會幫你修補添 !

引用:
原帖由 Postman65 於 2019-6-5 22:20 發表

所以我覺得港獨是有川建國在其中
港毒比顏色革命容易應付得多,因為中央出師有名。

爭取“民主”冠冕堂皇也!有西方撐,誰與爭鋒?

引用:
原帖由 毛毛手 於 2019-6-5 09:17 PM 發表

我記得樓主之前都分析過六四。係,就算六四政府有殺人,平咩反?有本事咪起多次革命推翻佢,我當堂叮左一聲。
其實看見伊拉克近年的政局和香港佔中的事件之後,我都反思64,當時中央只係做緊「兩害取其輕」,實屬無可厚非。 ...
冇錯!重點係「兩害取其輕」,當年少不更事,年少氣盛,加上各種客觀環境嘅影響早已定性中國政府嘅形象,又㸃會去諒解北京當時為難之處!
直至佔中之後先反思及體諒當年中國政府為何要武力鎮壓,所以佔中為64事件中北京當局處理事件手法平反之說真係冇錯的!

引用:
原帖由 ecwce 於 2019-6-5 10:56 PM 發表

I remember you, u haven't comment for a while
Well, there are so many comments and remarks with broad wisdom being presented on this forum. There is no place for me and I only show my support and appreciation when something strikes a chord with my feelings.

引用:
原帖由 Moon1227 於 2019-6-6 08:39 AM 發表

我只睇左第一季第一集而已,睇哂之後如另有感想,會回來再補充。
蘋果樹同係垃圾桶執資料果2段,我喊到收唔到聲

引用:
原帖由 papaj 於 2019-6-6 09:39 AM 發表

冇錯!重點係「兩害取其輕」,當年少不更事,年少氣盛,加上各種客觀環境嘅影響早已定性中國政府嘅形象,又㸃會去諒解北京當時為難之處!
直至佔中之後先反思及體諒當年中國政府為何要武力鎮壓,所以佔中為64事件中北京當局處理事件手法平反之說真係冇錯的! ...
冇睇毒果之後
最近十年開始了解西方同老美的所作所為
簡直大開眼界,蘇聯解體柏林圍牆事件後
更加明白6+4大陸點解要用自殘手段去解決
當年1989/5-6月時我也是行得好前的激進份子
所以,當看到這數天一些沒曝光的什麼視頻
一笑置之吧!

頭三季好好睇,第四季睇咗一集,未睇。提四季係講緊近年發生事好似。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]