• 瀏覽: 904,434
  • 回覆: 7,648
  • 追帖: 286
+304
引用:
原帖由 alrabs 於 2019-6-18 08:23 PM 發表

好彩, 我細個俾老豆用雞毛掃fit果陣阿媽有幫我上盾
未做父母唔知,仲以為阿媽好保護我,到做咗父母先知,其實係扯貓尾技倆。

引用:
原帖由 傷心尋回犬 於 2019-6-18 05:08 PM 發表

佔中後,已無捐錢俾外國背景NGO
今次之後,連本地有教會背景NGO都不會捐
而家星期六我連旗都唔買

引用:
原帖由 alrabs 於 2019-6-18 08:23 PM 發表

好彩, 我細個俾老豆用雞毛掃fit果陣阿媽有幫我上盾
你就好啦有好隊友幫,我鑊鑊去到訓導主任嗰關就滅團!!

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-6-18 08:30 PM 發表

未做父母唔知,仲以為阿媽好保護我,到做咗父母先知,其實係扯貓尾技倆。
以前嘅年代, 嚴父慈母, 一個黑面一個白面, 職責分明, 但係而家呢一代父母都唔肯做黑面果個, 結果下一代就只有縱冇罰

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-6-18 08:27 PM 發表

以小弟經驗,竹藤條頑童剋星第一位,除咗心撕肺裂感覺外,傷害性維持7-10日。
冇錯!所以靚仔嗰陣見到訓導主任嗰背脊都會腳軟

1野FIT落去。。眼淚直標。。5講得笑

引用:
原帖由 寒冬花花主席 於 2019-6-18 11:18 AM 發表

個人始終認為唔強硬立法,弊多於利,班友而家得寸進尺又話要推翻之前所有嘅政策,明日大嶼,又話要下台,又話要追究警察責任,又乜又西,一步一步係咁迫緊政府,唔止淨係香港政府,中央嘅威信都蕩然無存 ...
一早講咗你退讓並不代表敵人會可憐你放過你,我係犯我都一定食住上,玩到你政府殘為止!

引用:
原帖由 lv 於 2019-6-18 07:18 PM 發表

K兄
睇曬你編文
發覺同現今台灣好相似
將來香港人冇認受性,冇國,冇家
仲有科技戰FB陰謀比鴉片戰爭來得恐怖
台灣某些人好想揾同人同佢地一齊落地獄,

引用:
原帖由 alrabs 於 2019-6-18 08:35 PM 發表

以前嘅年代, 嚴父慈母, 一個黑面一個白面, 職責分明, 但係而家呢一代父母都唔肯做黑面果個, 結果下一代就只有縱冇罰
而家啲人戇鳩姐,扯貓尾技倆用咗2千年,點會無效。

引用:
原帖由 百厭超人 於 2019-6-18 08:49 PM 發表

一早講咗你退讓並不代表敵人會可憐你放過你,我係犯我都一定食住上,玩到你政府殘為止!
以師兄咁講,好似老解最拿手誘敵深入策略。

引用:
原帖由 kallan 於 2019-6-18 06:12 PM 發表

這個理論上影響很微,原因我們將整個大灣區作為一個樞紐帶去想,如果大灣區成功和有集結力的話,航空業只是進和出的關系,並不可能因為政治問題而減低其往來(包括貨運和人們往來),但如果在綜合影響力由香港轉移到深圳(我認為是前海發展區),但這只是將香港空運和深圳機場對換,這只是減低香港的成長和再發展,但有一點可能出現是致命的,不過這是政治問題,這就是機場運作大幅減價去應對整個大灣區發展,這包括空運的停機 ...
“點解妳認為會出現這情況呢?我反而想了解一下!”

Sorry, 一直係街睇唔清楚,有D問非所答。依家補答番。按你之前嘅分析,我想像到廿年後嘅香港經濟、環境,同依家嘅台北差唔多。經濟帶動人流、物流,經濟越差,人物流就會越小。所以我先至覺得香港航空業會萎縮。

引用:
原帖由 DHMO 於 2019-6-18 04:34 PM 發表

泛民就算多攞幾個直選議席, 也影響不到大局.
假設本地政局以持續現狀,基於恨鐵不成鋼之餘,仲因見到好多從商者臨陣倒戈,實令堅定抗黃者悲憤。下次立會選舉支持建制派票源將會大減,真係有冇三成都成問題。
大戶又借減息趁勢炒高放貨。至開G20前政局應該繼續營造穩定氣氛比西方資本繼續撳錢。
我仍對有信心中國能最終推翻美元霸權,但我真不忍見心愛的香港因太多走狗和壞腦而變棄城。只能期望阿爺短期內能扭轉乾坤。

引用:
原帖由 寶寶記貳 於 2019-6-18 09:09 PM 發表

以師兄咁講,好似老解最拿手誘敵深入策略。
黃人永遠不知道佢地個party要燒唔少錢. d錢原本要連本帶利咁攞返.
但是這幾日搞不出大事, 錢就無幾多落袋.

引用:
原帖由 horse2014 於 2019-6-18 04:41 PM 發表

聽完佢個 speech ,我又要將今朝個 model 推翻,宜家有野做,今晚返去再推個新 model,個 model 應該基於牛兄的 model 尼玩!
見馬兄此言,等我睇李返佢點講先,呢兩三日都冇睇本地新聞。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]