• 瀏覽: 1,170
  • 回覆: 14
  • 追帖: 1
財政司司長陳茂波今(3日)出席立法會財經事務委員會時表示,政府已接獲340多萬份申請表,已全數發出通知。陳茂波強調,職津辦將集中處理付款程序,每日處理約1.6萬個案,目標在年底前完成派錢工作。

我淨係想知我幾時收到

新聞來源連結:

https://www.hk01.com/article/336224

How Deep Is Your Love ?
得嗰幾千蚊,都話要set個目標, 年底前完成, 搞到好似人生破曬關, 打機食到雞咁!

政府而家都無優化方案去加快派錢進度

正死蠢黎 

所有申請立即過數,然後將果幾百人手轉去調查虛報申請個案,
只要拉十個八個虛報申請嘅人,其他虛報嘅人就會自動自首架喇
咁咪唔會一路比人插到年尾囉  

無撚用既人爭住做

請多幾千人幫手啦!

引用:
原帖由 bomy 於 2019-6-3 09:48 PM 發表
財政司司長陳茂波今(3日)出席立法會財經事務委員會時表示,政府已接獲340多萬份申請表,已全數發出通知。陳茂波強調,職津辦將集中處理付款程序,每日處理約1.6萬個案,目標在年底前完成派錢工作。

https://cdn.hk01.com/media/images/2869650/org/6cc390ad121f73e46de9f91b1f1326f2.jpg

我淨係想知我幾時收到:fst_00 ...
會唔會為咗交功課⋯⋯⋯唔洗嚴格審查所有寄出之申請表年底前人人有份收維穩費4000蚊⋯⋯⋯

引用:
原帖由 fhhfgjhh 於 2019-6-3 09:55 PM 發表
政府而家都無優化方案去加快派錢進度
所謂優化咪即係要再使錢 .. 

引用:
原帖由 pp49pp 於 2019-6-5 09:21 AM 發表
請多幾千人幫手啦!
最想知道⋯⋯⋯劏房波總共用咗幾多行政費⋯⋯⋯

no eyes see

死狗官陳茂波

引用:
原帖由 萬能藍色的水管 於 2019-6-5 01:15 PM 發表

政府請人打字都有中上水平,一份只係百多隻字(部份更少),300萬都應好快入哂,而且好多是基本資料,點會成幾個月都仲未入完?
港府無能

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]