• 瀏覽: 6,784
  • 回覆: 66
  • 追帖: 1
香港最多人反對政府係2003年,因為97-03年,樓價累積跌了七成

2003-2019年,樓價升左5-8倍(視乎地區),身邊大批4X歲的中產,受惠資產升值,今日已經有能力退休 or 移民退休,剩下的打風流工,安居樂業

懷念當年董伯伯「每年八萬五」時代.......

引用:
原帖由 1968HK 於 2019-6-1 05:28 PM 發表
香港最多人反對政府係2003年,因為97-03年,樓價累積跌了七成

2003-2019年,樓價升左5-8倍(視乎地區),身邊大批4X歲的中產,受惠資產升值,今日已經有能力退休 or 移民退休,剩下的打風流工,安居樂業 ...
當年, 頂唔順, 壯烈犧牲既人員都有唔少

咁就應該要支持新界東北、明日大嶼啦

引用:
原帖由 mkwanyy 於 2019-6-1 05:17 PM 發表
https://static.appledaily.hk/images/e-paper/vdo/20190531/720pix/1559305848_3f8f.jpg

香港人真係衰到連狗也不如,地產霸權禍害我地香港X甘多代人,最後全民忍夠,終有一天官迫民反!!
香港樓價唔跌嘅話,我哋就每一樣嘢都要 say NO! 香港現在每況愈下,那些天朝大國人搞到我們每一條街都烏煙瘴氣 ,最重要係佢哋搶 ...
有公屋仲想點?有些人公屋都冇

新移民後代係咁架啦, 你估真香港原居民咩﹖佢地一出世就有地分.

其實佢應該怪既係佢老豆老母,咁窮仲學人生

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-6-1 06:20 PM 發表
因此金三胖在平壤起了黎明大街和未來科學家大街,才是真正對人民有益,有民主但居無定所真的好嗎??

引用:
原帖由 Peter_H 於 2019-6-1 06:26 PM 發表
去外國發展啦⋯香港沒前途的 
相信去朝鮮都比天竺好

總之唔填海
棕地不遷不拆
保護郊野公園
提供土地係政府職責

引用:
原帖由 武德鼎 於 2019-6-1 06:20 PM 發表
咪就係 ...

引用:
原帖由 blowoff12345678 於 2019-6-1 06:44 PM 發表
總之唔填海
棕地不遷不拆
保護郊野公園
提供土地係政府職責
把反對填海發展的人送去北朝鮮

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]