• 瀏覽: 51,807
  • 回覆: 400
  • 追帖: 2
+6
司機飛完站,話果度無站都試過,
我住果度既,而下次下車又有返個站,應該係海市蜃樓

引用:
原帖由 terada 於 2019-5-31 05:58 PM 發表
高貴的香港人
永遠諉過他人
自己永遠係啱
玻璃心

我支持車長多D!一方面係乘客太遲按鐘,二來一般如無人下車,站頭無人揚手,車長就可能會飛站!
而個乘客亦有可能掛住打機,以為車長必然停車,佢應該也留意車長有無意思停車!

引用:
原帖由 曹木各 於 2019-5-31 04:36 PM 發表
https://www.facebook.com/kafai.leung.50/videos/2403428476366684/
https://www.facebook.com/kafai.leung.50/videos/2403429366366595/

(中鏡果粒紅點著就係有人打鐘要落車)

https://www.facebook.com/kafai.leung.50/vide ...
原來巴士司機老馮可飛站既咩?

宜家加左塊板,就係怕人郁佢,
可能最近俾人打得多

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-5-31 05:53 PM 發表

其實條片我睇唔清有沒有顯示客滿,如果要引用(d),一定要客滿

另外(c)
或停在每個顯示所有行走其巴士所行走的路綫的巴士均應在該處停車的巴士站
意思是指如果路線有10站,就要停足10個站 ...
d 第一句講左 :
如獲示意停車

條片 拿得出來  照計都問準公司啦
公司都同意  等同司機 合理啦

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-5-31 05:26 PM 發表
司機其實有沒有想過,鬧大件事對佢沒有好處

因為法律規定沒有人都一定要埋站,如果唔埋是會被票控的
最多都係巴士公司內部守則或指引 ...

絕對冇可能去到法律層面 ..

等於巴士滿坐加上冇人按鐘都要停站嗎 ?? 

如果得30米, 真係唔夠距離剎車喎

引用:
原帖由 kllai1 於 2019-5-31 05:55 PM 發表
早少少按鐘啦
除非第一次到吾熟路
早按鐘大家都好

引用:
原帖由 我要真發達復活 於 2019-5-31 05:37 PM 發表
社會撕裂 , 689 的錯  
係。爆屎渠都係689錯

引用:
原帖由 負資產BBQ 於 2019-5-31 05:44 PM 發表
巴士狗寸客又一實例
甘客西客港女
自己都有問題

引用:
原帖由 hoikittsang 於 2019-5-31 05:26 PM 發表

以後啲巴士有冇人上落都全部埋站,仲要停到正一正,到時就知有幾頭痕....呢啲叫按章工作

共產佬就是低端

引用:

法律。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。。

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]