• 瀏覽: 11,971
  • 回覆: 278
+5
「陳仲謀醫生」聯署反修例
陳仲謀醫生澄清:從未參與!2019.05.31 16:30

近日坊間出現不少以校園名義發起反修訂《逃犯條例》的聯署,但當中涉假冒、假借學校名義,甚至連校方都不知情,繼將軍澳保良局羅氏基金中學指控聯署為假冒報警後(請按此重溫),現有九龍華仁書院校友疑遭到假冒聯署簽名,嬲到親筆澄清自己從未有參與聯署。以下為校友陳仲謀醫生親筆澄清:
就九龍華仁書院校友及師生反對《逃犯條例》修訂聯署聲明中出現與本人同姓同名同職業的名字「陳仲謀醫生(1972)」,本人現作出澄清:
1.本入從未簽署或同意簽署上述聯署聲明;
2.本人並非1972年中五畢業;
3.就本人認知1972年中五畢業校友中並無陳仲謀醫生此人。
陳仲謀更在最後強調自己是於1975年中五畢業,與於聯署簽名中人毫無關係。
https://hkgpao.com/articles/1002635
對於今次事件,大家點睇?

支持, 班仆街犯民黃屍成日盜用別人身份冒簽, 
人人得以誅之, 邊個被佢哋盜用身份, 立即報案

我們不要被代表

引用:
原帖由 出入白滑的弟弟 於 2019-5-31 04:30 PM 發表
齊齊站起來,大喊一聲「我們不要被代表」!由反對派處心積慮掀起反修逃犯例風波,獲黃絲熱烈響應,一時間網絡充斥各地區、學校的「反修例聯署」,似乎這就是「香港民意」。然而所謂的「某地街坊反修例聯署」真的能代表住在該地的你嗎?「某某中學校友聯署」又真是你與一班同學的立場?為此著名專欄作家屈穎妍發起活動,呼籲齊齊向「聯署綁架」的行為說不!

紙筆明志抗虛假民意

屈穎妍今早帶頭發起一個明志活動,揮筆疾書「我 ...
借分享

教脅畜牲頁見完仲唔出嚟解釋一下

引用:
原帖由 出入白滑的弟弟 於 2019-5-31 04:30 PM 發表
齊齊站起來,大喊一聲「我們不要被代表」!由反對派處心積慮掀起反修逃犯例風波,獲黃絲熱烈響應,一時間網絡充斥各地區、學校的「反修例聯署」,似乎這就是「香港民意」。然而所謂的「某地街坊反修例聯署」真的能代表住在該地的你嗎?「某某中學校友聯署」又真是你與一班同學的立場?為此著名專欄作家屈穎妍發起活動,呼籲齊齊向「聯署綁架」的行為說不!

紙筆明志抗虛假民意

屈穎妍今早帶頭發起一個明志活動,揮筆疾書「我 ...
如果六月九日, 遊行塞滿港島, 多過03年七一遊行, 咁點? 又被騎刧?

有幾個冒簽有幾咁奇呀?當年薑蓉個簽名連C朗,美斯都有啦。

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-5-31 05:42 PM 發表

如果六月九日, 遊行塞滿港島, 多過03年七一遊行, 咁點? 又被騎刧?
如果少過零三年咁又點呀 會唔會收聲兼贊成

黑金飯民又騎到香港人!!

泛民做事偷偷摸摸,走法律罅,極度無恥!
泛民,無個好人!

引用:
原帖由 rambotam2008 於 2019-5-31 05:52 PM 發表

如果少過零三年咁又點呀 會唔會收聲兼贊成
得小貓三數隻, 邊有人理? 所以六月九日一定要出來遊行。公投一樣。

不誠實使用他人電腦

引用:
原帖由 lmichael 於 2019-5-31 05:59 PM 發表

得小貓三數隻, 邊有人理? 所以六月九日一定要出來遊行。公投一樣。
你呢個唔係答案 我係問你如果少過零三年 你會點做 或者我再讓一步 如果有零三年一半 都當你贏 但係如果冇嘅話 就唔好再反對 起碼香香土唔好再出啲咁嘅post

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]