• 瀏覽: 1,391
  • 回覆: 22

早上9時,一輛黑色本田私家車沿尖沙嘴松山道轉入山林道,其間撞向兩輛停泊於路邊的私家車,及後司機未有停下,反加速衝入山林道33-35號地下一間韓燒餐廳,再倒車撞向停泊的私家車後始停下。

警方到場調查,涉事韓燒餐廳玻璃櫥窗及外牆被撞毀,幸職員沒有受傷。34歲姓廖私家車司機通過酒精呼氣測試,但被警員發現他僅持有已過期的學習駕駛執照,涉嫌瘋狂駕駛、無牌駕駛、沒有第三者保險下駕駛等罪行被捕,目前正被扣查。

新聞來源連結:
https://m.mingpao.com/ins/港聞/article/20190529/s00001/1559115118861/尖沙嘴私家車撞3車衝入韓燒餐廳-司機被揭持已過期學牌

呢 D 人累人累物, 應該判坐監先係.....

唔識揸車0者。都識停掛??

冇事嘅,你幾時見啲官會重判。

罰幾百..

香港瘋狂駕駛罰咁輕梗係多人犯事啦

甘7就咪坐司機位啦

揸大膽車害人害己。

車斷對腳都係判1年多dd

9官同呢d垃圾c機係好朋友

無理由,根據車少嘅理論,任何車都可以話停就停,包括高速行駛緊嘅巴士。呢條友仔個牌一定係淘寶買返嚟。

一定係咁,除非唔係。
引用:
原帖由 kitlo0414 於 2019-5-29 04:55 PM 發表

早上9時,一輛黑色本田私家車沿尖沙嘴松山道轉入山林道,其間撞向兩輛停泊於路邊的私家車,及後司機未有停下,反加速衝入山林道33-35號地下一間韓燒餐廳,再倒車撞向停泊的私家車後始停下。

警方到場調查,涉事韓燒餐廳玻璃櫥窗及外牆被撞 ...

引用:
原帖由 wkngtw 於 2019-5-29 05:08 PM 發表
冇事嘅,你幾時見啲官會重判。
有掛個王色牌既先冇事咋

引用:
原帖由 遇上風眼未紅 於 2019-5-29 05:10 PM 發表
香港瘋狂駕駛罰咁輕梗係多人犯事啦
19正苦又唔俢例, 害人害物

引用:
原帖由 kitlo0414 於 2019-5-29 04:55 PM 發表
https://fs.mingpao.com/ins/20190529/s00001/1ace8f6d038304108a3f623c0c576c39.jpg

警方到場調查,涉事韓燒餐廳玻璃櫥窗及外牆被撞 ...
又一低智人

引用:
原帖由 refugee 於 2019-5-29 04:57 PM 發表
如此駕駛態度,你話點怪得就連大陸啲同胞都厭惡我地港人北上自駕遊先
香港人成日笑大陸人駕車
其實香港人都唔好得幾多
仲要有D偷巴士黎駕
好似前世無駕過車咁

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]