• 瀏覽: 1,864
  • 回覆: 19
排隊俾錢嘅時候都係小心啲好,雖然淨係可以偷一次咁大把。

不過唔知今次會唔會有「死契弟」又會跳出嚟講可以影返去慢慢偷錢咁無知呢?
引用:
原帖由 cannabisbaby 於 2019-5-29 02:52 PM 發表
支付寶、微信支付等手機支付工具,為內地公眾日常生活帶來方便,卻有不法之徒利用漏洞,偷偷掃描別人的付款QR Code偷錢。騰訊方面則表示,對於類似事件深表歉意,並將全額賠付受害人的損失。

有陣時方便過頭出來既結果都未必好,好似 ...

事主即時響機有扣錢通知喎, 而且大陸手機都係實名制, 咁樣去偷錢根本就係自己捉蟲入屎忽.

人地美國佬paypal早過你都吾做,實有好多問題,爭遲早

中國實名,走上天都無用。

引用:
原帖由 JHIT 於 2019-5-29 03:45 PM 發表
美國d銀行, visa 收唔到手續費

01 唔可靠,有冇其他 link

引用:
原帖由 JHIT 於 2019-5-29 03:45 PM 發表
而家d 信用卡仲易偷,開着個nfc行埋身就偷到,見都唔洗見到。支付寶用嘅碼只係一次性,最多都係被偷一次,仲要有名有姓冇得走,你話邊個安全d. 

一早講過呢d係低技術
人地架仔都唔會愛黎俾錢就知啦

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-5-29 03:38 PM 發表
事主即時響機有扣錢通知喎, 而且大陸手機都係實名制, 咁樣去偷錢根本就係自己捉蟲入屎忽.
大陸太多人窮到要買自己個人資料 .. 或者俾人盜用個人資料都唔知 ..

高鐵票都實名啦 .. 咪一樣有得炒黃牛 .. 

引用:
原帖由 黃金馬2 於 2019-5-29 04:05 PM 發表
支付寶、微信全實名制,每分錢去咗邊個戶口一清二楚,盜刷呢D人嘅行為,祗可以講係蠢過隻豬,等於於大庭廣眾之下偷錢,掩耳盜鈴。
做得呢 D ... 戶口持有人通常都係代罪羔羊 .. 

可以發現呢 D 漏動而偷竊都係叻人 .. 又點會唔知實名呢樣野呢 .. 

引用:
原帖由 明玉九垂天 於 2019-5-29 03:38 PM 發表
而家大陸已經有好多所謂嘅隱形account或者分身account。
中共國點止十四億人,大把人有辦法。

引用:
原帖由 再來荷蘭橙 於 2019-5-30 08:44 發表

做得呢 D ... 戶口持有人通常都係代罪羔羊 .. 

可以發現呢 D 漏動而偷竊都係叻人 .. 又點會唔知實名呢樣野呢 .. 
手機,銀行戶口全部都係實名制
啲錢轉去邊,轉俾邊個,全部有得跟

鍵盤翻頁
左右
[按此隱藏 Google 建議的相符內容]