• 瀏覽: 17,761
  • 回覆: 209
縮減美國債務?你信嗎?美國根本無錢還。

仲衰過黑社會捧盆桔去人哋門口收錢。🤣

印張爛紙債券,買您貨,要您揸張爛美債,自己就可以跟據美債額度,又玩發印銀紙比自己使,公係佢贏,字又係佢贏 L 曬

引用:
原帖由 jaccjacc 於 2019-5-29 02:26 PM 發表

美國人的一年 GDP是約 18萬億,即係話,身為美國人要一年以上做野賺錢並不吃不用,比晒政府,才能不欠人錢。
你所講的是無可能發生
美國政府每年收入幾多?要幾多年不食不用來還錢?

仲要全世界惡 L 曬

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-29 10:45 AM 發表
據報道,本周市場將迎來1310億美元美國國債發行洪峰。所謂美國國債,指的是指美國財政部代表聯邦政府發行的國家公債。為什么美國聯邦政府要發行國債呢?畢竟美債利息並不低啊。

原因就在于,美國聯邦政府錢不夠花了。據統計,2019財年的前7個月(2018年10月到2019年4月),美國政府的財政赤字達到了5310億美元,再創新高!備註:美國的財年是從上一年的10月1日,到下一年的9月30日。財政赤字 ...
講呢啲有撚用咩, 有本事全世界唔好幫佢買等佢冇錢還!

引用:
原帖由 Filipo 於 2019-5-29 03:02 PM 發表
印張爛紙債券,買您貨,要您揸張爛美債,自己就可以跟據美債額度,又玩發印銀紙比自己使,公係佢贏,字又係佢贏 L 曬
你大陸得唔得,調返轉係大陸嘅破撚咗產喇

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-5-29 03:04 PM 發表

中國發垃圾級債有人買?
大把資金發咩7, 唔使比息咩???

美國又贏了

引用:
原帖由 starr 於 2019-5-29 10:45 發表
據報道,本周市場將迎來1310億美元美國國債發行洪峰。所謂美國國債,指的是指美國財政部代表聯邦政府發行的國家公債。為什么美國聯邦政府要發行國債呢?畢竟美債利息並不低啊。

原因就在于,美國聯邦政府錢不夠花了。據統計,2019財年的前7個月(2018年10月到2019年4月),美國政府的財政赤字達到了5310億美元,再創新高!備註:美國的財年是從上一年的10月1日,到下一年的9月30日。財政赤字 ...
傻侵唔係話加咗中國貨關稅每年可以多成千億Easily嫁咩?做乜重唔夠錢用呀?不如唔夠再追加到100%啦,到時每年多收4000億Very Easily呀!

引用:
原帖由 Lam517 於 2019-5-29 03:05 PM 發表

你大陸得唔得,調返轉係大陸嘅破撚咗產喇
咁美國咁叻, 就唔會正苦停擺啦

引用:
原帖由 BritHK1842 於 2019-5-29 03:04 PM 發表

中國發垃圾級債有人買?
同啲思維狹窄嘅講嘢冇撚用㗎,佢哋唔會明你講乜㗎

[按此隱藏 Google 建議的相符內容]